Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
2°C
JUTRI
13°C
0°C
Oceni objavo

PLAVALNI TEČAJ TRETJEŠOLCEV

Tretješolci smo imeli v preteklem tednu plavalni tečaj. Zbrali smo nekaj zapisov otrok o poteku plavalnega tečaja in fotografij, ki dopolnjujejo zapise.
Od 23. do 27. 3. 2015 smo imeli plavalni tečaj. Imeli smo ga v bazenu Golovec v Celju. Sodelovali smo učenci 3. razredov in plavalni učitelji iz Plavalnega kluba Neptunček.

Prvi dan smo imeli testiranje in smo se učili kravl. Drugi dan smo se učili žabico in skakali v vodo. Tretji dan smo se naučili hrbtno plavati. Četrti dan smo ponovili vse in se naučili še mrtvaka.  Plavalni tečaj smo imeli zato, da bi se naučili plavati. Sam sem se naučil kravl, hrbtno plavanje in mrtvaka.

Na plavalnem tečaju mi je bilo všeč, da sem se naučil plavati kravl tako dobro, da sem dobil zlatega delfinčka in sem izpopolnil svoje plavanje. Rad bi še šel na plavalni tečaj.

Martin Žilnik, 3. b

 

Prvi dan smo imeli testiranje in se učili kravl, drugi dan smo utrjevali žabico, tretji dan je bilo na vrsti hrbtno plavanje, četrti dan smo vse skupaj ponovili in učitelji so nas ocenjevali. Peti dan smo bili dokončno ocenjeni in imeli smo predstavo pred starši. Plavalni tečaj smo imeli zato, da smo eni utrdili tehniko plavanja, drugi pa so se naučili plavati.

Na plavalnem tečaju mi je bilo fino, všeč mi je bilo, ker sem se še bolj naučila plavati. Sedaj znam kravl, ki ga prej nisem znala. Na plavalni tečaj bi še z veseljem šla.

Zoja Šoštar, 3. b

 

Plavati smo se učili v bazenu Golovec. Skupaj smo bili taborski in vransko tretješolci.

Prvi dan smo imeli testiranje in se učili kravl, drugi dan smo se učili žabico, tretji dan hrbtno plavanje, četrti dan smo vse skupaj ponovili in nekateri smo že dobili ocene. Peti dan smo pokazali staršem, kar smo se naučili, dobili smo tudi diplome.

Na plavalnem tečaju sem se naučila kravl in hrbtno plavanje. Imela sem se lepo. Všeč mi je bilo, ker sem bila v skupini s svojimi prijateljicami, ker sem se še boljše naučila plavati.

Nika Gosak, 3. b

 

Ob deveti uri so prišli učitelji, ki so nas učili. Vsak dan smo se potem malo igrali, po igri pa smo začeli delati v skupinah. Bil sem v skupini dobrih plavalcev, zato je bilo kar težko. Učili smo se hrbtno plavati, kravl, žabico in tudi mrtvaka. Po prvih dveh urah smo imeli malico. Po malici smo imeli še eno uro plavanja v svojih skupinah.

Na plavalnem tečaju sem se naučil skakati v vodo na glavo.

Najbolj mi je bilo všeč, ko smo skakali v vodo iz štartnih blokov na glavo. Všeč mi je bilo plavanje v globokem bazenu. Plavalni tečaj bi še ponovil, ker rad plavam.

Lan Aleksander Dobnik, 3. b

 

V ponedeljek, 23. 3. 2015, se je začel plavalni tečaj. Plavalni tečaj smo imeli v bazenu Golovec v Celju. Učitelji so nas od 9.00 do 12.00 prepustili plavalnim vaditeljem.  Vaditelji so najprej preverili naše plavalno znanje.

V ponedeljek so nas razdelili v skupine. Jaz sem ostala v majhnem bazenu. Nato smo imeli vaje za ogrevanje. Zatem smo imeli nekaj minut odmora in nato je sledila malica in preoblekli smo se v kopalke. Po malici smo odšli nazaj v bazen.

Začeli smo se učiti kravl, nato smo se preoblekli v oblačila in odšli na avtobus. Tako je bilo vse do četrtka, le da smo se v torek naučili plavati žabico, v sredo pa kravl nazaj.

V četrtek smo vse ponovili in imeli generalko.

V petek smo imeli nastop za starše. Najprej smo nastopali v malem bazenu in končali v velikem.

 

Taja Andoljšek, 3. a

 

 

V ponedeljek, 23. 3. 2015, smo imeli učenci 3. a, b, in c plavalni tečaj. Plavalni tečaj je trajal do petka, 27. 3. 2015. Prvi dan, v ponedeljek, smo spoznali vaditelje plavanja po imenu Franci, Robi, Matej in Aleš. Ko smo se spoznali, so nas testirali. Po testiranju smo imeli malico in odšli nazaj v bazen. Ob 12.00 smo se preoblekli in se odpeljali proti šoli. Dnevi so podobno potekali do četrtka, v četrtek pa smo imeli generalko za petkov nastop. V petek po nastopu pa sem odšla domov z očkom.

 Nika Homšak Godler, 3. a

 

Učenci 3. razredov smo imeli plavalni tečaj. Tečaj je  potekal v bazenu  Golovec  v  Celju. Učili so nas vaditelji  plavalnega tečaja.  Prvi  dan so  se nam predstavili. Potem so testirali naše znanje plavanja. Glede na znanje so nas razdelili v dve skupini.  Prva skupina se je še učila v malem bazenu, v drugi skupini pa smo vadili kravl v velikem  bazenu. Drugi dan smo vadili žabico in skok na noge. Tretji dan smo vadili hrbtno plavanje in skok  na glavo. Četrti dan smo vse ponovili. Peti dan so preverili naše znanje, za zaključek pa smo dobili konjičke in delfinčke.

Aljaž Novak, 3. a

 

Prejšnji teden smo imeli plavalni tečaj v Golovcu. Udeleženi smo bili učenci 3. a, 3. b in 3. c. Učitelji so nas predali plavalnim vaditeljem. V ponedeljek so sem vaditelji najprej predstavili in ugotovili naše predznanje. Potem smo ponovili znanje iz 1. razreda in učili smo se plavati. Nekaj časa smo plavali, potem smo imeli malico. Po malici so slabši plavalci ostali v malem bazenu, boljši pa smo odšli v velik bazen. Učili smo se kravl in skok na noge. V torek smo se učili žabico. Žabico smo plavali do malice. Po malici smo ponovili kravl in žabico. V sredo smo se učili hrbtno plavanje in skok na glavo. Po malici smo plavali 10 minut neprekinjeno. V četrtek smo imeli generalko. V petek je bil nastop pred starši. Najboljši mi je bil skok na glavo in skok s štartnega bloka.

Domen Nedelko, 3. a

Oglejte si tudi