Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
23°C
6°C
Oceni objavo

Prejemnica državnega priznanja prostovoljka Slovenske filantropije in pobudnica za ustanovitev medgeneracijskega centra Hiše Sadeži družbe v Žalcu

Odbor Republike Slovenije za podelitev državnih priznanj na področju prostovoljstva je 20. aprila 2015 podelil pet državnih priznanj in državno nagrado s področja prostovoljstva za leto 2014. Priznanje je prejela tudi Barbara Lužar, prostovoljka Slovenske filantropije, ki je vzpostavila medgeneracijski skupnostni center Hiša Sadeži družbe v Žalcu. Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je v Predsedniški palači gostil sprejem in čestital nagrajencem. 

Barbara Lužar je prostovoljka že vrsto let. V letu 2012 je kot prostovoljka začela intenzivno delati na vzpostavitvi medgeneracijskega skupnostnega centra v Žalcu. Prepoznala je potrebe lokalnih prebivalcev in videla v vzpostavitvi medgeneracijskega skupnostnega centra Hiše Sadeži družbe priložnost za bolj povezano skupnost. Barbara je spodbudila k sodelovanju občino, povezala različne organizacije in motivirala ljudi iz socialno ranljivih skupin k udeležbi. Z entuziazmom, znanjem in predanostjo je odločilno prispevala k temu, da v Žalcu že drugo leto uspešno deluje Hiša Sadeži družbe, ki jo koordinira Slovenska filantropija. Danes v programu sodeluje že skoraj 50 aktivnih prostovoljcev, medgeneracijskih delavnic pa se je do danes udeležilo že skoraj 4000 ljudi. Z njeno pomočjo je medgeneracijski center v Žalcu postal središčna točka za druženje različnih generacij in socialno izključenih skupin, povezovanje prostovoljskih organizacij in obenem center za promocijo prostovoljstva.
Z vzpostavitvijo centra, ki se je uradno odprl februarja 2014, sta se odprli tudi dve delovni mesti.

Kontakt Hiša Sadeži družbe Žalec: hisa-zalec@filantropija.org, 051 669 714 - Sabina,
nahajamo se v ulici Hmeljarska 3 v Žalcu.

Oglejte si tudi