Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
11°C
JUTRI
13°C
2°C
Oceni objavo

Obvestilo nosilcem kmetijskih gospodarstev

Vlagatelje zbirnih vlog za kmetijske subvencije obveščamo, da bo letos obdobje vlaganja zbirnih vlog potekalo od 26. februarja 2015 do vključno 6. maja 2015.


Vlagatelji morajo urediti GERK-e na Upravni enoti vsaj en dan pred vložitvijo vloge za kmetijsko subvencijo.

 

Obveščamo vas, da lahko svoje GERK-e pregledate na spletnem pregledovalniku grafičnih podatkov MKGP-RKG (http://rkg.gov.si/GERK/), kjer so poleg grafičnih podatkov o GERK-ih pod seznamom GERK-ov na voljo tudi informacije o neusklajenih podatkih v RKG.


V GERK se ne uvršča površin, na katerih se ne izvaja kmetijska dejavnost:

-       zelenic okoli stavb;

-       nezatravljenih ograd, v katerih se nahajajo živali;

-       izpustov za živali;

-       rekreacijskih površin (golf igrišč, parkov, zelenic, travnatih igrišč ipd.), razen smučišč in površin znotraj hipodromov, če so v kmetijski rabi;

-       površin letališč, letališke infrastrukture, označenih vzletnih oziroma pristajalnih stez letališč in vzletišč, čeprav so zatravljeni (razen v primeru izvajanja kmetijske pridelave in z dovoljenjem lastnika in upravljavca letališča);

-       površin, ki se v eni rasni dobi več kot 30 dni ne uporabljajo za kmetijsko pridelavo (začasni tabori, parkirišča, skladišča bal ipd.);

-       površin, kjer kmetijska pridelava ni dovoljena (sanirana odlagališča nevarnih odpadkov ipd.);

-       pozidana zemljišča in vode ter površine, namenjene skladiščenju hlevskega gnoja za obdobje, daljše od dveh mesecev, se iz GERK-ov izločijo, če merijo več kot 25 m2.

 

Opozarjamo, da mora nosilec urediti vsako drugačno kmetijsko rabo od prijavljene (npr. nova zorana njiva, zasaditev trajnega nasada); vsako prenehanje uporabe kmetijskega zemljišča (zaradi prodaje, prenehanja zakupa ipd.); vsako na novo pridobljeno kmetijsko zemljišče (nakup, zakup, na novo vzpostavljena kmetijska raba, npr. zaradi krčitve zarasti, če je v naravi že vzpostavljena kmetijska raba).


Za uskladitev GERK-ov se lahko predhodno dogovorite za termin na sedežu Upravne enote Žalec na telefonski številki  03 713 51 33 (Andreja Leskovšek), 03 713 51 32 (Barbara Planinšek) ali 03 713 51 38 (Petra Siter).

 

Upravna enota Žalec

Oglejte si tudi