Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
5°C
JUTRI
16°C
1°C
Oceni objavo

Glavni junak Ostržek

Na Vranskem je letos v tednu od 25. do 31. julija potekal že sedmi oratorij. Oratorija z naslovom »Zdaj gre zares« se je udeležilo 66 otrok, vodilo pa ga je 20 animatorjev pod vodstvom Romana Amerška.
Glavni junak letošnjega oratorija je bil Ostržek, ki se je lahko le s premagovanjem preizkušenj in skušnjav iz lesene lutke prelevil v čisto pravega dečka. Tako kot Ostržka tudi otroke in animatorje v življenju čakajo preizkušnje, ki jih bodo izgradile v odrasle osebe.

Vsak dan se je začel z dvigom zastave in s petjem oratorijske himne, sledila je predstava o Ostržku, pogovor v manjših skupinah, različne ustvarjalne ter   spretnostne  delavnice … Popoldne so se otroci  v velikih igrah preizkušali tudi v vlogi raznašalca pošte, iskalca zakladov, orientaciji, gasilstvu ter vodnih igrah.  Oratorij so letos popestrili gasilci, ki so predstavili svoje delo in nov gasilski avto. Gasilci so s svojim novim avtom otrokom omogočili vodno vojno z animatorji.

Oratorij se je zaključil s skupno mašo, ki jo je daroval domači župnik Jože Turinek. Oratorijci so preživeli čudovit teden in zagotovo se naslednje leto spet vidijo, še v večjem številu.

                                                                                                                                  T. T.                       

 

Oglejte si tudi