Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-1°C
JUTRI
11°C
3°C
Oceni objavo

Vranski poletni večeri in Vransko Summer Night 2012

Po petih letih so se na Vransko zopet vrnili Vranski poletni večeri, Vransko Summer Night pa je praznoval svojo 10. obletnico. Več si poglejte v fotogaleriji na Facebooku ali www.sedmica.si. Organizator se zahvaljuje vsem, ki so sodelovali pri tem projektu.

Vranski poletni večeri je naslov, ki že od začetka devetdesetih let skriva v svojem imenu sklop raznovrstnih prireditev. Najbolj znana prireditev je zagotovo veselica ZVESTOBA SE NAGRAJUJE v organizaciji podjetja Brglez, ki se je s prvotne sobotne prireditve razširila še na petkovo zabavo in nedeljsko tradicionalno mašo Izidorja Pečovnika – Dorija. Leta 2003 so v sklop Vranskih poletnih večerov vključili še dogodke za mlade, in sicer VRANSKO SUMMER NIGHT. Organizator prireditve je Klub mladih Vransko, njegova gonilna sila pa Aleksander Reberšek, ki vsako leto poskrbi, da je program še zanimivejši od prejšnjih. Novost letošnjega leta je vrnitev veselice z narodno-zabavnimi ansambli in s postavljenimi mizami za obiskovalce, saj je bila zadnja prireditev Zvestoba se nagrajuje leta 2007. Roman Brglez je skupaj s sodelavci organiziral prireditev predvsem kot reklamo za svojo dejavnost, ko pa so trgovino na Vranskem oddali v najem in ker z veselico nikoli ni bilo ekonomskega učinka, so jo ukinili.

Petkov večer je bil v znamenju Modrijanov, nastopili pa so še: ansambel Mira Klinca, Gadi, Zupan, Vihar, Golte, Bratje Dobrovnik, Savinjski kvintet in družina Ferme. Hudomušno pa je zabavni večer začinil Klobasekov Pepi.

Sobotni večer je bil rockovsko obarvan. Na njem so nastopili že stari znanci poletnih večerov: Big Foot Mama, Tabu, Legalo kriminalo ter vseh deset let stalen gost prireditve, Pero Lovšin. Množico obiskovalcev je presenetil mladi glasbenik Aleks Fras, ki je na rockovskem večeru ob spremljavi razposajene množice zapel slovensko  narodno V dolini tihi.

Aleksander Reberšek pravi, da organizacija tovrstnih dogodkov ni dobičkonosna. Zanje se zavzema, ker želi, da kraj živi in se tudi na takšen način promovira v slovenskem prostoru. Seveda se zaveda tudi posledic, saj marsikateri občan v dneh prireditev težje zatisne oči. Zato se vsem krajanom, predvsem tistim, ki prebivajo blizu prizorišča, iskreno zahvaljuje za potrpežljivost.

Ob tem je zelo hvaležen spodbudi in pomoči Romana Brgleza, Občine Vransko ter podjetij KIV, Energetika Projekt in Energetika Vransko. 

Povezave

www.sedmica.si

Oglejte si tudi