Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
5°C
JUTRI
16°C
2°C
Oceni objavo

"Velikonočni pirh 2015"

 

 

Lovci LD Vransko smo tudi letos na velikonočni ponedeljek organizirali zdaj že tradicionalno strelsko tekmovanje »Srečanje ob velikonočnem pirhu«.

Tekmo v takšni obliki, kjer se strelja s puško risanico na 100 m oddaljeno tarčo, na kateri so narisani trije različni pirhi, smo prvič organizirali pred petimi leti. Začetek je bil bolj skromen, saj takšna tekma ni ravno običajna za lovska strelska tekmovanja, vendar je marsikdo prišel pogledat zgolj iz radovednosti.

Sedaj, po peti izvedbi tekmovanja pa se lovci LD Vransko lahko s ponosom pohvalimo, da je naša tekma prerasla v najboljšo in najštevilčnejšo lovsko strelsko tekmovanje s puško risanico v Sloveniji. Že lansko leto je bil obisk tekmovalcev odličen, letos pa je presegel vsa naša pričakovanja.

Na pobudo Občine Vransko in g. župana so nas obiskali tudi številni novinarji in o tekmovanju poročali v obliki TV-reportaž in člankov v spletnih medijih in tisku. Vsekakor se je takšno sodelovanje izkazalo za izjemno pozitivno in samo še poudarja povezanost občine z društvi v kraju.

Na dan tekmovanja smo se zbudili v lepo aprilsko jutro, sicer hladno, vendar sončno, in vsi smo pričakovali lep pomladni dan. Vendar april ne velja zastonj za najbolj muhast mesec v letu, vsaj kar se vremena tiče, saj se je že čez nekaj ur najprej pooblačilo, začel je pihati veter, nato pa smo doživeli pravo snežno ploho in na koncu še malo dežja. To očitno ni zmotilo tekmovalcev in (letos prvič) tudi tekmovalk, ki so se med sabo pomerili kljub spremenljivim pogojem. Nastopilo je kar 124 lovcev in lovk ter 24 tričlanskih ekip iz 41 lovskih družin iz Slovenije in Italije. S končnimi rezultati so bili eni bolj zadovoljni, drugi manj, vsi pa so bili mnenja, da je bilo tekmovanje  organizirano in izpeljano vzorno ter da je potekalo v odličnem vzdušju, kar je bilo še posebej vidno ob razglasitvi rezultatov. Pokal Občine Vransko, priznanja in nagrade za najboljše sta podelila župan Občine Vransko g. Franc Sušnik in starešina LD Vransko Florijan Rojnik.

Na koncu bi se lovci LD Vransko radi zahvalili vsem, ki ste kakor koli sodelovali pri izvedbi tekme, prispevali nagrade in organizirali medijsko podporo. Velika zahvala je namenjena tudi krajanom Tešove, ki že mnogo let z veliko mero potrpežljivosti spremljajo naše dogodke. Vsekakor je to pozitiven znak, da smo lovci in naši dogodki pozitivno sprejeti v kraju. Še naprej si želimo dobrega sodelovanja.

Rezultati:

moški :  1. Miha Finkšt – LD Mozirje                

               2. Boštjan Sadek – LD Oplotnica

               3. Tomaž Fuchs – LD Toško Čelo 

ženske : 1. Kristina Kramar – LD Luče

                2. Jana Cehtl – LD Puščava

                3. Anica Ščap – LD Apače

ekipno: 1. LD Ig (Sterle, Štern, Šivic)

               2. LD Mozirje ( Finkšt, Napotnik, Pirnat)

               3. LD Vransko (J. Jager, A. Jager,, Rojnik)

 

                                                                                                                     Andrej Jager, LD Vransko

Oglejte si tudi