Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-1°C
JUTRI
11°C
3°C
Oceni objavo

UPOKOJENCI, POZOR!

Kot vsako leto doslej tudi letos začenjamo z junijskim izletom. Tokrat vas vabimo na ogled gradu OTOČEC. Grad Otočec je posebnež med slovenskimi gradovi. Grad omenjajo že 1252. leta in je prenovljen v duhu gotike in renesanse. Po starem kranjskem običaju nas bo tam pričakal grajski gospod Volk Turjaški, nas pozdravil in popeljal na ogled gradu. Na grajskem dvorišču nas bo pričakala grajska gospa Eleonora Sobjeska iz Rihenberga in Struge, ki nas bo po predstavitvi gradu in pripovedi številnih grajskih anekdot povabila v grajsko kuhinjo, kjer nam bodo izkazali dobrodošlico s koščkom kruha, klobase in kozarčkom domačega. Grof in grofica pa nam bosta nato razkazala kovačnico mečev, kovnico denarja, sprejemno pisarno, spalnico in mitološko sobo.

Za kosilo bo preskrbljeno v Restavraciji Tango, kjer boste lahko izbirali med dvema vrstama juh, dvema glavnima jedema, pestro izbiro solat v solatnem baru in med sladicami.

Po kosilu bomo obiskali še čebelarja in mlinarja, ki nas bosta počastila z degustacijo.

Na avtobusu vas bo čakala pijača po trgovinskih cenah in seveda za vsak slučaj še sendivč. To je vse, kar je potrebno za dober izlet. S seboj prinesite le dobro voljo!

KAJ? IZLET NA OTOČEC.

KDAJ? V SREDO, 20. 6. 2012, ob 8. uri.

CENA IZLETA: 27 evrov

PRIJAVE ZBIRA Valči Zupan (tel.: 5725 227, mobitel: 031 494 833).

Oglejte si tudi