Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
1°C
JUTRI
14°C
-1°C
Oceni objavo

Skupinska vadba je dolgoročna naložba

 

Skupinska vadba poveča sposobnosti v vsakdanjem življenju (moč, gibljivost, hitrost, koordinacijo, vzdržljivost) in s tem tudi samo kvaliteto življenja. Z njo izboljšamo mentalno kondicijo, kontrolo telesa, samozavedanje in samozavest. Izboljšamo tudi gibljivost svojih udov in sklepov ter ravnotežje.

Če se odločimo za filozofijo skupinske vadbe in se vadbe tudi redno udejstvujemo, potem uspeh ne bo izostal.  Nasmeh na obrazu in lepo telo bosta znak, da smo v svoje življenje vnesli nekaj novih pozitivnih sprememb.


Skupinska vadba je primerna za vse starostne skupine in za najrazličnejše tipe ljudi. Vse je odvisno od tega, katero skupinsko vadbo želi nekdo obiskovati, jo potrebuje oz. je zanj najbolj primerna. Obstajajo različne skupinske vadbe, tudi za specialne populacije, recimo za vadbo otrok, nosečnice, seniorje. Poznamo različne energične skupinske vadbe ali pa različne oblike vadb sproščanja. Vsak lahko torej najde skupinsko vadbo po svojem okusu.


SKUPINSKE VADBE, KI JIH IZVAJA ŠPORTNO DRUŠTVO S FIT V ŠPORTNI DVORANI VRANSKO

Pilates & 50+ FIT

Vadba je namenjena gospem, ki želijo postati ali ostati vitalne, gibljive in v dobri telesni kondiciji.

Vadba ni zahtevna, zato je primerna za vse, tudi za čiste začetnice.V prvem delu ure dvignemo srčni utrip, v drugem delu pa naredimo vaje, s katerimi lajšamo ali odpravljamo težave, ki se pojavljajo s starostjo (bolečine v hrbtenici, negibljivost telesa). K vadbi vključujemo tudi pilates vaje. Pilates vaje pripomorejo k okrepitvi hrbtnih in trebušnih mišic, izboljšanju telesne drže, odpravi bolečin v križu, povečanju gibljivosti, zmanjšanju posledic artritisa, osteoporoze, izboljšanju ravnotežja, koncentracije, izboljšanju splošnega počutja in zdravja, pomaga pri težavah s spanjem in stresom. 


STEP FIT

To je vadba na stopnički, na katero stopamo, sestopamo, skačemo. Posamezne elemente združujemo v razgibano koreografijo. Prvi del ure uporabimo za ogrevanje in aerobni del, ki traja od 40 do 45 minut. Zadnji del posvetimo oblikovanju telesa, pri katerem nam kot odličen rekvizit lahko pomaga sam step.

 

 TNZ & HI-LO FIT

je kratica za Trebuh, Noge in Zadnjico. To je vadba, pri kateri je poudarek prav na omenjenih »kritičnih točkah« večine žensk. Gre za preprosto koreografijo aerobnih in krepilnih struktur (počepi, izpadni koraki, odmiki ...). Brez »trebušnjakov« na koncu seveda ne gre.

 

FIT MIX

Vadba z lastno težo in pripomočki, ki daje še več možnosti za oblikovanje telesa, izboljšanje koordinacije, ravnotežja in povečanja moči. Vadba je prilagojena vsakemu posamezniku posebej glede na telesno pripravljenost. Vadba poteka v 3-minutnih intervalih.

 

Oglejte si tudi