Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
1°C
JUTRI
14°C
-1°C
Oceni objavo

RAZSTAVA VEZENIN

Vranske Snežinke iz Društva univerze za tretje življenjsko obdobje Vransko smo pod pokroviteljstvom Občine Vransko pripravile 7. razstavo vezenih in kvačkanih izdelkov.

Razstavo smo odprle ob slavnostni seji Občinskega sveta Občine Vransko v Športni dvorani Vransko 15. maja zvečer. Na ogled je bila še v soboto in nedeljo.

Posebej smo dogodek zaznamovale z gostjami, gospo Marico Flegar iz Motnika in Slovenkami iz Boršta pri Trstu.

Gospa Flegarjeva je kot mlado dekle veliko vezla že doma na Polzeli. Potem ko se je primožila v Motnik, za to delo ni bilo več časa in se je temu posvetila zopet pred osmimi leti. Izdelke je na razstavi domiselno postavila na ogled hči Beti, tako kronološko kot tematsko. Zanimanje je vzbudil tudi priložen album družinskih fotografij.

Dogodek so prav tako polepšale slovenske žene iz Boršta pri Trstu, ki vezejo v najrazličnejših prečudovitih vzorcih iz ažura in ustvarjajo barvne in bele kombinacije. Oba dneva so se obiskovalci čudili skoraj filigransko izdelanim vezeninam.

Gospod Vlado Rančigaj se že nekaj časa ukvarja z izdelovanjem velikonočnih pisank. Tudi ob njegovih mizah je bilo vedno veliko občudovalcev in predvsem veliko fotografiranja.

Snežinke smo se predstavile z izdelki, ki smo jih ustvarile v preteklem letu. Vezle smo nam priljubljeni rišelje, pa še nekaj barvnega vezenja je bilo na ogled. Leto nam je skoraj prekratko za vse, kar bi rade naredile, se pa trudimo.

Upamo, da smo z letošnjo razstavo polepšale dogajanje v naši občini in tudi zadovoljile zanimanje številnih obiskovalcev tudi iz drugih krajev Slovenije.

Iva Cizej

Oglejte si tudi