Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
5°C
SOB.
24°C
6°C
Oceni objavo

KD VRANI VRANSKO

Na žalost je posledice krize v državi možno čutiti na vseh področjih. Izjema nismo niti društva, neprofitne organizacije, ki delujemo v dobro občanov. Nič drugače ni v Košarkarskem društvu Vrani Vransko, v katerem se za svoje delovanje v zadnjih sezonah lahko zahvalimo izključno Občini Vransko. Ampak to ni črnogled sestavek o tem, »kako ni in bi moralo biti«.

V društvu smo uspeli kljub minimalnim sredstvom postaviti odličen plan dela in svoje delovanje iz leta v leto širili in izpopolnjevali. Pospešeno smo začeli delati z mladimi košarkarji in košarkaricami na OŠ Vransko. Vsakodnevne treninge košarke obiskuje okoli 50 učencev in učenk. V prihodnjem šolskem letu bodo nastopili v državni košarkarski ligi selekcij U-10, U-12 in U-14 pod okriljem Košarkarske zveze Slovenije. Članska ekipa deluje že sedmo sezono, vanjo pa je vključenih vedno več domačih fantov.

Dobro delo ni ostalo neopaženo niti podžupanu Aleksandru Reberšku. »Vlaganje v mlade v svojem rodnem kraju se mi je vedno zdelo primarnega pomena. Stvari, ki se jih fantje in dekleta naučijo ob športnem udejstvovanju, presegajo okvire posameznih športnih panog. Tu gre za vseživljensko učenje, razvijanje delovnih navad, druženje z vrstniki in sodelovanje v skupini, gradnjo karakterja in še in še ...« pove Aleks, ki je velikodušno doniral 1500 evrov iz svojih podžupanskih plač. S temi sredstvi bomo v društvu pokrili stroške prijavnin v ligaška tekmovanja vseh selekcij.

Člani društva Vrani Vransko se Aleksandru najlepše zahvaljujemo.

Oglejte si tudi