Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
5°C
SOB.
24°C
6°C
Oceni objavo

Izlet na Dobrač (Avstrija)

V nedeljo, 14. septembra, se je 13 planincev odpeljalo proti Gorenjski ter čez mejni prehod Korensko sedlo proti Beljaku (Avstrija). Kljub mešanim občutkom zaradi vremenske napovedi, ki je bila enaka kot celo letošnje poletje (občasne padavine), je bilo vzdušje izvrstno.

S parkirišča na koncu beljaške alpske ceste  smo se odpravili proti našemu cilju. Pot je speljana po grebenu in je ves čas zelo razgledna.  Z vrha te 2166 m visoke gore je čudovit razgled na Julijske Alpe, kakor tudi na del italijanskih in avstrijskih gora.  Po ogledu obeh cerkva tik pod vrhom (nemške in slovenske) smo se okrepčali v moderni planinski koči. Za sestop smo se razdelili v dve skupini. Prva skupina  je šla po isti poti nazaj, druga pa po daljši panoramski poti, ki ves čas poteka tik ob prepadni južni steni.

Vreme je bilo čudovito, saj nas je nekaj časa grelo tudi sonce. V dolini pa megla.

Na poti nazaj smo se z avtobusom ustavili še na šestem parkirišču alpske ceste, kjer je razgledna ploščad s čudovitim razgledom na naše gore ter alpski vrt, ki pa je bil zaprt.

Ker je šofer v Podkorenu "zgrešil" cesto, smo si ogledali še gradnjo skakalnic v Planici.  Žal le iz avtobusa, saj je pričelo deževati.

Na svidenje na naslednjem izletu – čaka nas Matajur.

 

Bojan Mavrič, vodnik PD Vransko

Oglejte si tudi