Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
1°C
JUTRI
14°C
-1°C
Oceni objavo

DRUŠTVO UNIVERZA ZA TRETJE ŽIVLJENJSKO OBDOBJE VRANSKO

Društvo Univerza za tretje življenjsko obdobje Vransko

v sodelovanju z Občinsko knjižnico Vransko

 

vabi

 

na predavanje Fanike Burjan

POT DO ZDRAVJA Z ZDRAVILNIMI RASTLINAMI IN ZELIŠČI,

 

ki bo v torek, 5. novembra 2013, ob 19. uri v Občinski knjižnici Vransko.

 

Vstop je prost.

 ____________________________________________________________________________________________________________________

 

NADALJEVALNI TEČAJ ANGLEŠČINE

 

Obveščamo vas, da se bo nadaljevalni tečaj angleščine pričel v petek, 15. novembra 2013, ob 16. uri v sejni sobi Energetike Vransko. Vse zainteresirane vabimo, da se prijavite do petka, 8. 11. 2013, na tel. št. 03 703 12 10 ali 041 238 749.

 

*****

 

V jesensko-zimskem času bomo organizirali še:

KUHARSKI TEČAJ

RAČUNALNIŠKI TEČAJ

TEČAJ VEZENJA

DELAVNICO SUHEGA/PREŠANEGA CVETJA

FOTOGRAFSKI TEČAJ

 

Tečaje bomo izvedli takoj, ko bo zadostno število prijavljenih (10 oseb). Tečaj vezenja poteka celo leto, zato se lahko priključite, kadar želite.

Informacije in prijava: 051 302 417, 03 703 12 10, 041 238 749

 ____________________________________________________________________________________________________________________


NA MENINI SMO NABIRALI ZDRAVILNE RASTLINE

 

Člani Društva Univerze za tretje življenjsko obdobje Vransko smo se skupaj s simpatizerji konec julija odpravili na Menino. Najprej nam je ga. Vika Čulk na kratko predstavila zdravilne rastline, ki se v tem času najdejo na meninskih travnikih. Zatem se nas je dvaindvajset nabiralk in en nabiralec razkropilo po travnikih, kjer smo si nabrali materino dušico, dobro misel, pravo lakoto, rman, plahtico, kumino, dišeče gozdne jagode in uživali na čistem zraku. Po nabiranju smo se odpeljali do vrha, kjer smo pri domu malicali, popili kavo in se nato s prečiščenimi  pljuči odpravili proti domu. Za kratek čas smo se ustavili še na nekoliko nižje ležečem travniku, kjer smo si lahko nabrali še lučnik. »Oboroženi s polnimi košarami  zdravja« smo v zgodnjih popoldanskih urah prispeli na Vransko. Rastline so že suhe, nekateri že pijejo čaj, vendar naš projekt še ni zaključen. Piko na i bomo naredili s predavanjem Fanike Burjan, ki nas bo 5. novembra poučila, katere rastline je primerno mešati, kako pravilno pripraviti različne čaje in še in še. Vabljeni, da se nam pridružite v knjižnici na Vranskem.

 

*****

 

BILI SMO V LJUBLJANI IN TRBOVLJAH

 

Čeprav smo v tretjem življenjskem obdobju, prav dolgo ne zdržimo doma. Tokrat smo se povezali z Društvom upokojencev Vransko in se 1. oktobra odpeljali v Ljubljano na Festival za tretje življenjsko obdobje, ki je bil letos že trinajstič. V Cankarjevem domu, kjer se festival odvija, smo na stojnicah dobili veliko idej, kaj vse lahko v jeseni življenja še počnemo, kako si lajšamo različne težave, ki nas pestijo. Na festivalu potekajo tudi različna strokovna predavanja. Udeležili smo se predavanja o osteoporozi, ki je pogosta spremljevalka našega življenjskega obdobja. Čeprav smo bili že rahlo utrujeni, smo se peš odpravili do Krekovega trga, kjer je spodnja postaja vzpenjače, s katero smo se odpeljali na Ljubljanski grad. Od tam, še bolj pa z Razglednega stolpa, smo imeli najlepši razgled na Ljubljano in njeno okolico.

Ker so gonilna sila našega društva vezilje, ki so bile na izletu tudi v največjem številu, smo na poti domov zavili še v Trbovlje. Tam smo si ogledali razstavo petindvajsetih vsestranskih ustvarjalk ročnodelne sekcije Zlatice, ki deluje pod okriljem Društva upokojencev Trbovlje. Na tokratni razstavi so se predstavile na temo jesenskih otroških zgodbic. Videli smo prečudovite izdelke v tehnikah kvačkanja, klekljanja, vezenja, šivanja. Domov smo se vrnili polni lepih vtisov.

Oglejte si tudi