Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
6°C
SOB.
24°C
6°C
Oceni objavo

AKTIVNOSTI PGD VRANSKO V OKTOBRU IN NOVEMBRU

Za nami je oktober, ki za gasilce predstavlja mesec požarne varnosti. Ta mesec smo še posebno aktivni na področju strokovnega izobraževanja, preventivnega ukrepanja ter dela z mladino.

 

Tako smo se že pred začetkom oktobra začeli pripravljati na kviz gasilske mladine. Najprej smo tekmovali na nivoju občine Vransko in se uspeli z dvema ekipama uvrstiti na kviz Gasilske zveze Žalec, ki je potekal v Taboru. Ekipi sta se odlično odrezali. Še posebej ekipa pripravnikov v sestavi Nika Verdelj, Nejc Ropas ter Luka Slapnik z osvojenim 2. mestom. Na nivoju Savinjsko-Šaleške regije so v Preboldu zopet osvojili drugo mesto in se uvrstili na državni nivo kviza Gasilske mladine Slovenije, ki bo 24. novembra v Cerknici. Srečno!

 

Udeležili smo se gasilske vaje, ki je potekala znotraj GPO Vransko na gospodarskem poslopju na Tešovi.

Sodelovali smo tudi na vaji GZ Žalec in Prebold, kjer je uspelo 350 gasilcem z motornimi brizgalnami čez hribe in doline napeljati več kot 4,5 km cevovoda do vrha Homa. Namen vaje je bil, da v ekstremnih primerih zagotovimo dovolj gasilne vode na nedostopnem terenu, kar nam je tudi uspelo.

 

Opravili smo preventivni pregled vseh hidrantov na območju PGD Vransko. Tako so se z lokacijami hidrantov seznanili naši novi člani, poročilo delovanja hidrantov pa smo posredovali na občino.

 

Prav tako nismo pozabili na najmlajše. Naše delo in opremo smo predstavili najmlajšim iz vrtca na Vranskem.

 

Novembra smo bili priča močnemu deževju in nevarnosti poplav v naši občini. Preventivno smo kontrolirali nevarnejša območja, a na srečo v naši občini ni prišlo do prehudih posledic poplav kot drugje po Sloveniji.

 

Konec novembra smo v gasilskem društvu organizirali piknik gasilske mladine. Najprej smo se odpravili v Športno dvorano Vransko, kjer smo se zabavali ob športnih igrah in druženju, nato pa nadaljevali s piknikom in z družabnimi igrami v gasilskem domu.

 

Mesec požarne varnosti smo zaključili zelo aktivno, z raznimi aktivnostimi smo nadaljevali tudi v novembru, prav nič počivanja pa ne bo tudi v naslednjih mesecih. Nadaljujemo z izobraževanjem in vzdrževanjem opreme ter operativne pripravljenosti.

 

Z gasilskim pozdravom NA POMOČ!

Oglejte si tudi