Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
1°C
SOB.
19°C
3°C
Oceni objavo

10. TRADICIONALNI MIKLAVŽEV TURNIR

 

Z velikim veseljem pišem tale povzetek športnega srečanja deklet, rekreativk v ženski odbojki. Kot vsa leta doslej smo se zbrale v dvorani, kjer smo v dopoldanskih urah z lepo mislijo odprle naš Miklavžev turnir. Pohvalimo se lahko z rekordno udeležbo iz skoraj vseh regij:  Koroško so predstavljale  ekipa Slovenj Gradca, Šmartno pri Slovenj Gradcu z dvema ekipama, nato  Celje, Rečica ob Savinji, Braslovče, celo glavno mesto je imelo svoje predstavnice. S ponosom smo se tudi Vranšanke že drugo leto predstavile z dvema ekipama. Hvala občini za večnamensko veliko dvorano, da se je turnir lahko odvijal na dveh igriščih hkrati.

Udeleženke  turnirja smo pričakale z dobrodošlico in domačimi dobrotami. Tudi v času turnirja so bili v avli na voljo sadje, jogurti  in domače sladice izpod rok naših igralk, ki so se srčno potrudile - kot vedno. Hvala jim.

Ker pa smo igrale in se borile za pokale, je pač morala biti ena ekipa zmagovalka. To je bila letos ekipa iz Rečice ob Savinji. Pokal  je  zasluženo osvojila v borbi s prav tako odlično ekipo Slovenj Gradca. Za tretjo mesto pa je v najbolj napeti tekmi med Šmartnim pri Slovenj Gradcu  in Celjem zmagalo Šmartno.

Gostujoče udeleženke so bile navdušene, gostiteljice pa smo vesele, da je bil med gledalci tudi naš župan, ki je na koncu podelil pokale.

Imenu turnirja primerno se je tudi letos Miklavž obilno izkazal. To je le še en dokaz, da kjer je volja, je tudi moč. Ob tem bi se še enkrat iskreno iz srca zahvalila našim puncam, ki so se zopet zelo potrudila in pridobila sponzorje, donatorje, ki  so se predstavili in obdarili s svojim promocijskim materialom. Časi so rožnati, če si jih dovolimo in pomagamo narediti.

Po uradnem delu je sledila še odlična mesno-zelenjavna juha, postrežena v kruhovih košaricah, in druženje.

Dekleta, matere, žene in babice vedno rade pridejo in se vračajo na naš turnir. Rade igramo  za zmago, rade igramo pošteno igro, rade se družimo na igrišču in izven igrišča, ker nas druži in povezuje pozitiven, zdrav športni duh.

Z navdušenjem, veseljem in s ponosom prejemamo pohvale za organizacijo dogodka, kar nam daje nov zagon in motiv za nadaljnje dogodke.  Z mislijo smo že v naslednjem letu, ko bomo marca organizirale turnir, ki bo malo drugačen. Vas bomo še spomnile …

V letu 2015 pa izrekam vsem lepe želje.    

Vesna

Oglejte si tudi