Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-1°C
JUTRI
12°C
2°C
Oceni objavo

Zlataporočenca Meta in Slavko Roter

V župnijski cerkvi sv. Mihaela na Vranskem sta tretjo soboto v oktobru obletnico zlate poroke skupaj s sosedi in sorodniki praznovala Slavko in Meta Roter iz Prekope pri Vranskem. Obred je opravil domači župnik Jože Turinek, prisoten pa je bil tudi biseromašnik Vlado Rutar.
 Meta se je rodila v družini Brdnik s štirimi otroki. Bila je najstarejša in se je zelo mlada poročila s Slavkom. Ljubezen ju je združila za vedno. Imela je tri brate, od teh je samo najmlajši Janko še živ, dva pa sta umrla v prometni nesreči. Slavko je bil rojen v veliki družini s šestimi otroki, tudi njemu so že štirje umrli, ima samo še sestro Ivanko.

Tudi Meti in Slavku ni bilo vedno lahko. Mnogo je bilo treba postoriti na kmetiji, ki jo je Slavko dobil od staršev, in pridno delati. Rodila sta se jima dva sinova, Iztok in Boštjan. Sreča bi bila popolna, če se ne bi leta 1991 sin Boštjan ponesrečil in umrl. Sin Iztok se je leta 1998 poročil z Jožico  in imata tri otroke:  Natašo, Manco in Vida. Živijo doma na kmetiji, tako da razveseljujejo ata in mamo.

                                                                                                                          T. T.

 

Oglejte si tudi