Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-1°C
JUTRI
12°C
2°C
Oceni objavo

Zaslužnim občinska priznanja

 

Občina Vransko praznuje občinski praznik 14. maja, in sicer v spomin na leto 1868, ko je cesar 7. aprila dotedanji kraj Vransko v vojvodini Štajerski povišal v deželnoknežji trg, 14. maja pa je sledilo vsesplošno praznovanje Vranšanov s slovesno mašo, razstavo živine in veliko ljudsko veselico.

Slavnostna seja je bila v športni dvorani, udeležili pa so se je tudi župani in podžupanja sosednjih občin. Govor je imel župan Občine Vransko Franc Sušnik, ki se je najprej zahvalil volivcem, ki so mu na zadnjih volitvah podelili že peti mandat, nato pa bil tudi kritičen do vlade. Prejemnikom je čestital za prejeta  priznanja.

Grb Občine Vransko je prejel Jožef Semprimožnik  za življenjsko delo na družbenem in komunalnem področju. Plakete so prejeli: dr. Pavelca Rode Zalokar  za večletno predano delo na področju primarnega zdravstva, dr. Ljubica Centrih Četina za večletno predano delo na področju primarnega zdravstva in Čebelarsko društvo Vransko  ob 70-letnici delovanja. Priznanja so dobili: Štefanija Ocvirk Gojznikar  za delovanje na družbenem in društvenem področju, Lucijan Zalokar  za  izjemne športne dosežke in Aleksander Slapnik  za vzorno opravljanje zimske službe.

Ob koncu slavnostne seje so odprli 7. razstavo ročnih del Vezilj Snežinke Vransko, ki delujejo v okviru Društva univerza za tretje življenjsko obdobje. Razstavljale so  tudi Slovenke iz Boršta pri Trstu s posebno tehniko belega vezenja in Marica Flegar iz Motnika. V času praznovanja občinskega praznika so na Vranskem pripravili številne športne in kulturne prireditve.

Na sliki: Letošnji dobitniki priznanj z županom Francem Sušnikom.

                                                                                                        T. T.

Oglejte si tudi