Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
5°C
JUTRI
10°C
5°C
Oceni objavo

V projektu Savinjčani beremo letos bilo včlanjenih 232 bralcev

 

V Domu II. slovenskega tabora Žalec je bila zaključna prireditev letošnjega projekta branja odraslih Savinjčani beremo, ki ga za šest občin Spodnje Savinjske doline (Braslovče, Polzela, Prebold, Vransko, Tabor in Žalec) organizira Medobčinska splošna knjižnica Žalec. Letos je bilo v projekt branja včlanjenih 232 članov. Projekt se je začel 20. novembra 2013, na dan slovenskih splošnih knjižnic. Branje so izbirali z obsežnega seznama domačih in tujih avtorjev.

Letos so se bralci spogledovali z besedo m i d v a. V vsebinah, ki so jih brali, so odkrili dvojine v marsičem, kar vzpostavlja odnos z njimi, jih spreminja in dopolnjuje. Za branje in  zapise ganljivih vtisov o tem, kako so se jih vsebine dotaknile, jih je organizator nagradil z druženjem na zaključni prireditvi. Glasbena gosta sta bila Tone Kregar in Jernej Dirnbek iz zasedbe Mi2 in nekateri avtorji del, ki so jih brali: Mehmedalija Alić, Borut Golob, Matjaž Lesjak, Slavko Pregl, Matjaž Pikalo, Peter Rezman, Valerija Skrinjar Tvrz in Peter Zupanc. Bralce so pozdravili župani občin Polzela, Vransko in Žalec. Na začetku prireditve je bil predvajan kratek film o zagovorništvu knjižnic. Celotno prireditev je vodila direktorica knjižnice Jolanda Železnik v zanimivem odrskem vzdušju; pripravil ga je fotograf Sašo Korber, ki je bil tudi sam del scene.

Vzdušje v polni dvorani je začelo naraščati že kar na začetku, ko sta Andrej Steničnik in Jolanda Železnik interpretirala pesem Mete Rainer Midva, in se je spustilo šele, ko je zadnji bralec zapustil druženje po prireditvi.

Na slikah nekaj fotoutrinkov s prireditve.

                                                                                                           T. Tavčer

 

Oglejte si tudi