Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
5°C
JUTRI
16°C
1°C
Oceni objavo

Starejši obujali spomine

Občina Vransko je v sodelovanju z Župnijsko Karitas in Občinsko organizacijo Rdečega križa Vransko tretjo nedeljo v septembru pripravila tradicionalno srečanje krajanov, starih sedemdeset in več let. Teh je v Občini Vransko več kot 350, srečanja pa se je udeležila dobra tretjina. Najprej so se zbrali v župnijski cerkvi sv. Mihaela in prisluhnili sv. maši, ki sta jo darovala upokojeni župnik Vlado Rutar in sedanji župnik Jože Turinek, nato pa so z družabnim delom nadaljevali v Športni dvorani Vransko.
Starejše je sprejel in se z vsakim posebej rokoval župan Franc Sušnik. V nagovoru je med drugim povedal, da so tovrstna srečanja zelo dobrodošla, saj se tako starejši med seboj pogovorijo in obujajo spomine na čase, ko so skupaj ustvarjali utrip kraja. Nekaj besed je župan namenil tudi aktualnemu dogajanju v občini. Med drugim letos mineva deset let od izgradnje Našega doma. Odločitev za gradnjo doma za starejše je bila prava odločitev, je poudaril. Veliko se v kraju v teh mesecih dogaja. Obnavlja se zdravstveni dom, objekt, kjer domuje Kmetijska zadruga Vransko, pa župnijska cerkev, nekatere ceste itd. Ob koncu nagovora  je vsem zbranim zaželel veliko zdravja ter da se prihodnje leto zopet srečajo.

Srečanje so s  kulturno-zabavnim programom popestrili pevci MePZ LIvRa Vransko, plesalke interesne dejavnosti sodobnega plesa na OŠ Vransko-Tabor, šolska folklorna skupina in ansambel Prijatelji, z molitvijo pa je vse navzoče povabil h kosilu župnik Jože Turinek. Vsak udeleženec je prejel spominsko darilo, ki  ga  je izdelala prostovoljka Župnijske Karitas Vransko. Prireditev je povezovala Amalia Felicijan, članica Literarnega društva LIvRA Vransko.

 

                                                                                                       T. T.

 

 

 

 

 

 

 

 

Oglejte si tudi