Logo MojaObčina.si
JUTRI
14°C
1°C
ČET.
12°C
2°C
Oceni objavo

Rekreativni tek in kolesarjenje po občini Vransko 2013

Zadnjo septembrsko soboto se je v občini Vransko zopet teklo in kolesarilo. Že tretje leto zapored so se rekreativni kolesarji podali na 15 kilometrov in drugo leto tekači na 13 ali 3,5 kilometra. Slabo vreme je odvrnilo nekaj že prijavljenih rekreativcev in nekaj tistih, ki so se nameravali prireditve udeležiti. Tiste prave rekreativne navdušence pa tudi vreme in blato nista odvrnila.

 

Najprej so se ob 9. uri na pot odpravili kolesarji, ki jih je pot od športne dvorane vodila na Tešovo, skozi Briše v Brode, nato skozi hmeljišče v Stopnik, Jevše, skozi Prekopo in Čeplje ponovno do hmeljišča, nato po lokalni cesti skozi Brode do cilja pri Športni dvorani Vransko.

Pol ure kasneje so startali udeleženci družinskega teka na 3,5 km in teka na 13 km. Pri šoli so zavili levo, tekli do križišča za Prapreče, kjer so se usmerili proti Vidmu, nato pa mimo zdravstvenega in kulturnega doma, cerkve, župnišča, Inde proti čistilni napravi. Na mostu v Brodeh so se udeleženci družinskega teka usmerili proti Vranskemu, tekači na 13 km pa so nadaljevali po kolesarski trasi.

Kljub temu da je bila prireditev rekreativna, smo zabeležili prve po posameznih kategorijah. Na družinskem teku je prvi pretekel ciljno črto Robert Matijevič, na 13 km Urška Ahac, prekolesaril pa Samo Pikš. Nenačrtovano smo imeli še četrto kategorijo – duatlon, saj je imel smolo na progi kolesar Matej Jerman, ki je bil daleč pred vsemi, a so mu zatajile pnevmatike, tako da je od Čepelj do cilja tekel. 

Seveda si čestitke zaslužijo vsi udeleženci, še posebej pa prvošolec Tinej Pikl, ki je prvič uspešno prevozil razdaljo 15 km, uspelo bi tudi njegovemu bratcu, tretješolcu Tevžu, a tudi njegove pnevmatike niso zdržale.

 

Veseli smo, da se je prireditev kljub slabim vremenskim razmeram zaključila brez poškodb udeležencev. Za uspešno izvedbo se zahvaljujemo rediteljem na progi in v spremljevalnih vozilih, članom PGD Prekopa-Čeplje-Stopnik, Vransko, Tešova in Ločica pod vodstvom Eda Novaka, policistu PP Žalec, Romanu Ocvirku, Občini Vransko, Vidu Križniku za povezovanje in sponzorjem na prizorišču:

-         studiu dobrega počutja H. E. B. A., ki je poskrbelo za masažo vseh udeležencev, ki so to želeli;

-         podjetju bHIP Global z energetskimi napitki;

-         Hmezad Trgovini za jogurte;

-         Sedmici, Mesnici Križnik in Gostinstvu Lisjak za odlično malico.

 

Čeprav so težki časi, nam je uspelo za vse udeležence pripraviti tudi vrečke z darili pokroviteljev prireditve. Zahvaljujemo se podjetju Ewopharma, studiu Di.Foto.Graf, Pizzeriji Golobček, studiu dobrega počutja H. E. B. A., AMZS - Centru varne vožnje, White Rabbit Outdoor Mozirje in vsem tistim, ki ne želijo biti imenovani.

 

 

Nekateri udeleženci prireditve so nam povedali:

SAMO PIKŠ, kolesarjenje

Super je bilo, le proga je ponekod prestrma. Vreme ni ovira. Drugo leto se zopet vidimo.

 

FRANC ZAJC (Izlake), kolesarjenje, najstarejši udeleženec prireditve

Bilo je zanimivo, nova izkušnja, ker pa nisem poznal proge, nisem najbolje razporedil moči. Drugače je bilo lepo, spodbudno še naprej in čim več takih prireditev, saj je bilo za vse lepo poskrbljeno.

 

URŠKA AHAC (Trbovlje), tek na 13 km

Trasa mi je bila zelo všeč, ker ni bila najlažja. Ker se pripravljam na 21 km na ljubljanskem maratonu, je bil to super trening, saj je bila trasa enake težavnosti. Vesela sem, da je vreme zdržalo. S prijateljem sva ves čas tekla za gasilskim avtom. Ni bilo nobene panike, ker nisva poznala trase, saj je bila res super označena. Progo sem pretekla brez težav, enkratna pa je bila tudi masaža na cilju.

 

RENATA in DENIS UKMAN, kolesarjenje

Bilo je blatno, primerno vremenu. To ni bilo ravno v redu, drugače pa »fajn«. Sva z Vranskega, zato se kolesarjenja udeleživa vsako leto in tudi drugo leto prideva.

 

AMALIA FELICIJAN, tek na 3,5 km

Bilo je »fajn«, sicer malo naporno, je pa prijala masaža na koncu.

 

TADEJ MARINČIČ (Trebnje), kolesarjenje

Vroče, zlasti v hrib, ponekod je bil pravi kolesarski kros v blatu. Vreme ni ovira, le mraz v roke. Pridem še kdaj. Na koncu je bila dobra masaža in odlična hrana.

 

BARBARA PRAPROTNIK, tek na 13 km

Teka sem se udeležila prvič. Bilo je super, škoda le, da ni bilo lepše vreme. Vseeno je bilo v redu, še boljše pa bi bilo, če bi bilo več ljudi.

 

PRIMOŽ ROTER, tek na 13 km

Bilo mi je všeč in glede na to, da sem bil prvič, se bom zagotovo še udeležil.

 

MATEJ JERMAN, kolesarjenje

Bilo je v redu, vreme je, kakršno je, ni ovira. Trasa mi je zelo všeč in bom še prišel. Na poti sem imel »gumidefekt« na obeh pnevmatikah, zato so gasilci naložili kolo na spremljevalno vozilo, sam pa sem nadaljeval kot tekač.

 

TINA PRESEKAR, tek na 13 km

Prvič sem tekla na tako dolgi progi. Vesela sem, da mi je uspelo. Prireditev je fantastična, vse pohvale organizatorjem in sponzorjem. Dobra malica, super masaža.


ALEX REBERŠEK, tek na 13 km

Rekreativnega teka sem se udeležil prvič. Vesel sem, da sem ga pretekel brez počitka. Prav je, da si vzamemo čas zase, za zdravje, da se ukvarjamo s tekom, ko že tako samo delamo.

 

VALERIJA TURNŠEK, tek na 13 km

Proga je bila razgibana, ne prenaporna, trije vzponi v izziv. Lepo je bilo teči v prijetni družbi, spoznala sem nekaj novih tekačev. Verjetno se bom še kdaj udeležila. Do zdaj je bila to najdaljša trasa,  ki sem jo pretekla. Ugotovila sem, da zmorem, zato se bom lotila še daljših razdalj. Na koncu je zelo prijala masaža.

 

VESNA MACAROL, tek na 13 km

Odlična organizacija, »fajn« dogodek, odlična hrana, super masaža. Drugo leto se ponovno vidimo.

 

T. G.

Oglejte si tudi