Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
5°C
JUTRI
10°C
4°C
Oceni objavo

Otvoritev in blagoslovitev depandanse Zavoda sv. Rafaela Vransko

Na Vranskem se je že leta 2002 porodila ideja o manjšem domu za starejše, kjer bi domačini lahko v domačem okolju preživljali jesen življenja. Zamisel je padla na plodna tla in v letu 2005 je bil dom, ki mu domačini pravijo Naš dom, pripravljen za vselitev 42 starejših iz bližnje in daljne okolice. Župnija, ki je sogovornika našla v Župnijski Karitas in Občini Vransko, je enega izmed svojih poslanstev zaupala Zavodu sv. Rafaela. Zavod je v vseh letih delovanja uspel in dokazal, da lahko preživi tudi majhen dom in ne samo to, temveč da je kvaliteta življenja v takšnem okolju povsem drugačna, kot v velikih sistemih.

 

Ob domu je bilo staro gospodarsko poslopje, ki so ga v zadnjih dveh letih preuredili v depandanso in s tem povečali kapaciteta doma. Minulo soboto je bila slovesnost, blagoslov doma, sta ga opravila naddekan Jože Pribožič in domači župnik Jože Turinek. Zbrane je nagovoril  župan Franci Sušnik, s prerezom traku pa sta novo depandanso predala namenu  stanovalca nove depandanse Vlado Rutar, ki je bil na Vranskem tudi dolgo leta župnik in Veronika Račnik.

 

V novi depandansi je v lepo opremljenih enoposteljnih in dvoposteljnih sobah nov dom našlo 20 starejših. Vrednost investicije je milijon evrov, investitor  je bila Župnija Vransko, izvajalec dela pa Kograd Igem Dravograd. Slovesnost  je popestril oktet Vransko.

 

Tone Tavčer

Oglejte si tudi