Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
24°C
6°C
Oceni objavo

Obletnica in druženje starodobnikov

 

Slovenska veteranska avto moto zveza (SVAMZ) je zadnjo soboto v avgustu priredila eno  največjih srečanj za starodobna vozila v Sloveniji. Zveza je namreč praznovala 15. obletnico delovanja, zaznamovali pa so jo s prireditvijo na Centru varne vožnje Vransko (AMZS), kjer je bilo na ogled nekaj manj kot 800 starodobnikov.

Kmalu po osmi uri dopoldne,  ko se je uradno začela prireditev, se je že pred vhodom na poligon vrstila dolga kolona starodobnih vozil. Udeleženci s starodobnimi vozili so pri vhodu oddali izpolnjeno prijavnico, ki je šla v boben za žrebanje bogatih praktičnih nagrad. Podelili so  celo starodobno vozilo Audi 80. Ob oddaji prijavnice so vozniki starodobnih vozil dobili tudi darilno vrečko z bonom za kosilo in emajlirano značko. Organizatorji so se res potrudili, da so udeleženci s starodobnimi vozili sodelovali na prireditvi popolnoma brezplačno.

Za vzdušje so poskrbeli člani ansambla Lun'ca, hkrati pa je bil za vse organiziran tudi bogat bolšji sejem. Bil je prava paša za oči, kot so pohvalili obiskovalci in udeleženci srečanja. Zadovoljni so bili vsi: organizatorji z udeležbo, udeleženci z organizacijo dogodka in hrano, ki jo je pripravilo Gostinstvo Lisjak. Tudi letošnje muhasto vreme je bilo tokrat organizatorjem naklonjeno.

                                                                                                                T. Tavčar

 

Oglejte si tudi