Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
23°C
6°C
Oceni objavo

Kakšen naj bo osrednji trg?

 

V Schwentnerjevi hiši na Vranskem je bila 13. novembra tiskovna konferenca ob odprtju javne predstavitve natečajnih elaboratov, ki so prispeli na javni natečaj Občine Vransko za pridobitev najustreznejše projektno arhitekturne rešitve za ureditev osrednjega dela trga Vransko s parkirišči. Župan Franc Sušnik ter uslužbenca občinske uprave Marija Jerman in Rudi Pušnik so javnost seznanili z načrtovano ureditvijo občinskega središča in parkirišč. Občani bodo lahko pripombe podali do 27. t. m.

Potem ko je Občina Vransko po večletnih prizadevanjih uspela pridobiti v last 1452 m2 veliko zemljišče v osrednjem delu trga Vransko, je konec septembra objavila javni natečaj za pridobitev najustreznejše projektno arhitekturne rešitve za ureditev osrednjega dela trga s parkirišči. Na javni natečaj je prispelo 8 natečajnih elaboratov, s katerimi so na občini zelo zadovoljni, saj so pridobili kar nekaj različnih idej, kako naj bi bilo v prihodnje videti občinsko središče.

Ocena javnosti bo soodločala pri izbiri najboljšega natečajnega elaborata, na podlagi katerega bo občina pripravila projektno dokumentacijo in se nato potegovala za pridobitev sofinancerskih sredstev. Ne glede na to, katera rešitev bo izbrana, bo projekt zahteval veliko denarja, po oceni župana od 750 tisoč do milijon evrov. Javni natečaj je anonimen. Avtor najboljše rešitve bo prejel 400 evrov bruto nagrade, avtor druge najboljše rešitve pa 100 evrov.

                                                                                                                                                                            T. Tavčer

 

Oglejte si tudi