Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
5°C
JUTRI
9°C
4°C
Oceni objavo

DRUŠTVO VODNA AGENCIJA

V sklopu dejavnosti, ki jih izvaja društvo Vodna agencija, je tudi razvijanje sodelovanja lokalnih skupnosti na naravovarstvenem, energetskem, kulturnem, izobraževalnem in gospodarskem področju. V naših vrstah iščemo pomoč strokovnjakov pri reševanju vsakodnevnih problemov in odgovore na vprašanja, ki nas usmerjajo v prihodnost. Kako ravnati, da bomo dobro živeli, zgradili gotovo prihodnost in za sabo pustili lepo sled?

V sodelovanju z inovativnim podjetjem JosEr d. o. o. iz Podloga, ki je za svojo inovacijo dobilo nagrado in naziv »inovator leta SSD 2012«, uvajamo v vrtcih in šolah dodatne učne vsebine s področja ekologije in energetike, ki so podprte z inovativnimi didaktičnimi pripomočki prav z namenom, da bi nas otroci lažje slišali, videli in razumeli.

 

Prvi učitelji svojih otrok smo mi. Vrtec in šola sta predvsem orodje sodobnega časa, da postanemo »civilizirani, družbeno funkcionalni« Da pa nismo lačni, da nam je doma toplo, da v našem okolju žubori potoček, skrbimo sami s svojim delom, z ravnanji in odločanjem.

 

Zavedamo se trenutne gospodarske situacije v državi, zato iščemo načine, da bi posledic tega obdobja obvarovali otroke. Delno rešitev sofinanciranja rednih in obšolskih aktivnosti pri vzgoji in izobraževanju naših otrok vidimo v povezavi podjetij v našem okolju, kjer smo zaposleni, in z njihovimi proizvodi ter storitvami.

 

Skupina podjetij se je odločila, da bo del svojega zaslužka namenila šolskim skladom šol krajev, iz katerih bodo njihovi kupci in naročniki. To pravzaprav pomeni, da če boste obnavljali hišo, posodabljali ogrevalne sisteme, urejali svoje okolje ipd., s pomočjo svetovalca vodne agencije prispevate svoji šoli 3 % od vrednosti nakupa oz. investicije.

 

Energetski svetovalec Branko Kolšek, Nastja Zajc, študentka visoke šole za varstvo okolja, in svetovna popotnica Alenka Seher izvajajo na Vranskem program, ki zajema predstavitev sodobnih energetsko in ekološko sprejemljivih tehnologij, delavnice, namenjene najmlajšim z uvajanjem inovativnih didaktičnih pripomočkov v vrtcu in šoli in s potopisnim predavanjem »Zgodba o vodi«

 

7. februarja bo članica našega društva, biologinja in svetovna popotnica Alenka Seher, v knjižnici Vransko za vas pripravila fotopotopisno predavanje pod naslovom »Zgodba o vodi«. Ob tej priložnosti vas lepo vabimo, da se ga udeležite. Ob prijetni glasbi in fotografijah se bomo družili ob 18. uri. Vstopnine ni.

 

SPOŠTOVANI KRAJANI!

14. februarja ste vljudno vabljeni na zaključni družabni dogodek v dvorani kulturnega doma na Vranskem z naslovom »KAJ LAHKO ZA SEBE IN NAŠ KRAJ STORIMO DANES?«, ki se bo pričel ob 17. uri. Skupaj bomo sklenili dogodke in dejavnosti društva Vodne agencije in projektne skupine Ener Go Go v občini Vransko. Ob zaključku bomo za vas predstavili vsa področja svojega delovanja in naše cenjene sponzorje, ki nam delo omogočajo. Podjetja, ki delujejo v okviru projekta »Energo Go Go«, vam bodo nudila brezplačna svetovanja in odgovarjala na aktualna vprašanja. Na dogodku vam bomo skupaj z otroki OŠ Vransko pokazali, kaj smo se skupaj naučili ob vzgojno-izobraževalnem projektu »Voda na dlani«, v dvorani bodo predstavljena njihova kreativna dela, ki bodo nastala skozi vzgojno- izobraževalni projekt.

 

Ob dogodku bomo sprejemali nove člane društva. Članstvo je brezplačno in nezavezujoče.

 

RAZPORED DOGODKOV DRUŠTVA VODNA AGENCIJA V OBČINI VRANSKO:

- 17. 1. 2014 - svetovalni dan »Ener Go Go«

7. 2. 2014 - fotopotopisno predavanje Alenke Seher pod naslovom »Zgodba o vodi«, ob 18. uri v knjižnici

14. 2. 2014 - zaključni družabni dogodek društva Vodna agencija v kulturnem domu ob 17. uri

Oglejte si tudi