Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
5°C
SOB.
24°C
6°C
Oceni objavo

Avtomobilski SPA na Vranskem: ponovno uspešno!

Zadnja sobota v marcu je bila v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem posvečena članicam AMZS. Odlično priložnost za brezplačen preizkus najsodobnejšega poligona v Sloveniji je tudi letos izkoristilo preko 300 predstavnic nežnejšega spola. Z željo, da bi se jih čim več preizkusilo z izzivi vožnje, so jim omogočili vožnjo na poligonu, kjer so v nadzorovanem okolju spoznale nevarnosti, s katerimi se lahko srečajo v prometu. Poskrbeli so tudi za sprostitev, razvajanje in varstvo otrok.

 

O vrednotah, ne le v prometu, ampak v življenju nasploh, so spregovorile gostje okrogle mize, ki jo je povezoval Robert Štaba, generalni sekretar Avto-moto zveze Slovenije. Gostje so bile: Alja Viryent, oblikovalka čevljev; Lucija Živa Sajevec, direktorica AMZS d. d.; Mojca Senčar, predsednica slovenskega združenja Europa Donna, Saša Praprotnik, donedavna direktorica spletnega oglasnika bolha.com, ter Viktorija Potočnik, direktorica Pionirskega doma in nekdanja ljubljanska županja.

Avtomobilski SPA je dogodek, namenjen osveščanju o prometni varnosti članic AMZS in njihovem razvajanju. V sproščenem vzdušju se lahko preizkusijo v vožnji po poligonu, prisluhnejo strokovnjakom s področja prometne varnosti in se pustijo razvajati. Dogodek je letos povezoval David Urankar, za drzno akrobatsko predstavo pa sta poskrbela Filip in Blaž, F&B Acrobatics, ki sta postala prepoznavna po nastopu v oddaji Slovenija ima talent.

Za dinamično dogajanje na poligonu so poskrbeli inštruktorji AMZS Centra varne vožnje, poznavalci mode in lepote za lepotno razvajanje, poskrbljeno pa je bilo tudi za najmlajše. Udeleženke so se lahko mirno sprostile, saj je bil organiziran tudi Otroški prometni kotiček. Otroci so se s pomočjo varušk spoznali s prometom na svoj način, na otroškem poligonu pa so se lahko zapeljali z električnimi avtomobilčki in Trial motocikli.

 

                                                                                                                               T. T.

 

Oglejte si tudi