Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
24°C
6°C
Oceni objavo

OBISK PREDSEDNIKA REPUBLIKE SLOVENIJE Dr. Danila Türka v Energetiki Vransko

Predsednik republike dr. Danilo Türk je obiskal občino Vransko, kjer se je srečal z županom Francem Sušnikom in predstavniki Občine Vransko, ki so mu predstavili delovanje in projekte občine.

Predsednik je po pogovoru obiskal Osnovno šolo Vransko - Tabor, kjer si je ogledal krajši kulturni program učencev šole, ter Schwentnerjevo hišo.

 Zatem si je predsednik v Muzeju motociklov Vransko ogledal muzejsko zbirko, ki obsega okoli 150 motociklov iz različnih časovnih obdobij.

V nadaljevanju pa je obiskal še Inovacijski center za razvoj alternativnih virov energije Vransko, kjer se je srečal z vodstvom in se seznanil z delovanjem centra.  Direktor Energetike Vransko g. Marko Krajnc mu je predstavil koncept delovanja Inovacijskega centra na Vranskem in mu na kratko opisal vse dosedanje dosežke občine predvsem na področju učinkovite rabe energije in alternativnih virov energije.


Predsednik dr. Danilo Türk je v izjavi za medije poudaril, da občina Vransko spada med  zelo uspešne občine, ki je lahko zgled tudi ostalim občinam, zlasti pri razvoju alternativnih virov energije. Ta zagon je občina omogočila z Inovacijskim centrom za razvoj alternativnih virov energije Vransko, ki ga je predsednik označil kot nacionalno pomemben primer, ki bi ga morali dobro razumeti in njegove prednosti uporabiti tudi drugje po Sloveniji.


Oglejte si tudi