Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
7°C
JUTRI
19°C
6°C
Oceni objavo

Poziv župana upravi DARS-a in Direkciji RS za infrastrukturo

Upravi DARS–a

Direkciji RS za infrastrukturo

 

Spoštovani!

 

Po neuradnih informacijah naj bi bil avtocestni odsek Vransko – Trojane zaradi poškodb tunela Jasovnik zaprt več dni. Na vzporedni regionalni cesti Šentrupert – Trojane  po izkušnjah pričakujemo zelo povečan promet in zastoje, kar predstavlja  našim občanom  velike probleme in težave. Še posebej problematično in nevarno je vključevanje na regionalno cesto iz trga Vransko.  Na vse to smo v preteklosti že opozarjali in prosili tudi za ustrezno prometno signalizacijo, ki bi našim občanom ob vse pogostejših zaporah avtoceste olajšala vključevanje v promet na regionalni cesti. Žal naše prošnje niso bile uslišane. Prav tako v času izgradnje avtoceste niti kasneje ni bilo ustrezno in primerno  poskrbljeno za počasen promet in za pešce, ki bodo v času povečanega prometa na regionalki še posebej izpostavljeni.

  
Opozoriti želim tudi na dva popolnoma dotrajana mostova preko Bolske v Brodeh na R2 - 447 od kilometra 8.990 do 9.313. Na področju enega od teh mostov je zaradi dotrajanosti že omejena hitrost na 40 km /h.

  
Zaradi dejstva, da je zapor avtocestnega odseka zaradi izrednih dogodkov in vzdrževalnih del na tem odseku vedno več v občini Vransko pričakujemo, da se na R2 – 447 čim prej izvedejo minimalni  potrebni ukrepi, ki bodo zagotavljali normalno in varno uporabo regionalne ceste Šentrupret – Trojane tudi v času povečanega prometa zaradi zapore avtoceste.

  
Tako je nujno potrebno urediti:

   - križišča na R2-447 v naselju Prekopa, Brode in Ločica. Projekti za nekatera od teh križišč so že izdelani ali pa so v izdelavi.

   - počasen promet in hodnik za pešce mimo in preko avtocestnega izvoza Vransko.

   - zgraditi ali sanirati oba dotrajana mostova na regionalni cesti v  Brodeh.

   - sanirati obsežne poškodbe vozišča na celotnem cestnem odseku R2- 447 Šentrupret –Trojane.

   

Pričakujem, da boste  v času zaprtja avtoceste na regionalni cesti zagotovili  ustrezno  varnost in  da boste naša dobronamerna opozorila in  prošnje upoštevali!


Lep pozdrav.
Franc Sušnik, župan Občine Vransko

Oglejte si tudi