Logo MojaObčina.si
JUTRI
10°C
4°C
ČET.
9°C
5°C
Oceni objavo

Zaključena II. faza projekta Čiščenje odpadnih voda vzhodnega dela občine Vransko

Zaključena so gradbena dela v okviru II. faze projekta Čiščenje odpadnih voda vzhodnega dela občine Vransko, ki poteka v sklopu operacije Čiščenje komunalnih odpadnih voda Spodnje Savinjske doline. V operaciji sodelujejo občine Braslovče, Polzela, Prebold, Tabor in Vransko.
V II. fazi projekta, ki je od začetka julija do konca novembra potekala na območju Prekope in Stopnika, je bil zgrajen kanalizacijski sistem v dolžini 1926 m, pripravljenih je bilo 36 hišnih priključkov (za 50 gospodinjstev), v prihodnjih dveh letih pa je načrtovana priključitev 226 prebivalcev na kanalizacijski sistem. Zgrajena sekundarna kanalizacija se priključuje na že zgrajeno primarno kanalizacijo, ki se zaključuje z malo čistilno napravo Prekopa.

 

Vrednost investicije na območju naše občine znaša 411.507 evrov, od tega znašajo sredstva sofinanciranja s strani Evropskega sklada za regionalni razvoj 85 % upravičenih stroškov operacije, ostalo pa predstavljajo lastna sredstva Občine Vransko.

 

Ob tej priložnosti se vsem uporabnikom lokalnih cest in javnih poti v Prekopi in Stopniku zahvaljujemo za potrpežljivost in razumevanje v času izvajanja gradbenih del.

 

                                                                                                               

Oglejte si tudi