Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
6°C
SOB.
24°C
6°C
Oceni objavo

Otvoritev kanalizacije v Prekopi

Lepo vabljeni na otvoritev kanalizacije v Prekopi, ki bo v petek, 16. 5. 2014, ob 11. uri pri Vrbanovi kapeli.

 

Nekaj informacij o projektu:

V okviru operacije Operativnega programa krepitve regionalnih razvojnih potencialov 2007-2013 za obdobje 2012-2014, razvojne prioritete »Razvoj regij«, prednostne usmeritve »Regionalni razvojni programi«, je Občina Braslovče imenu občin Spodnje Savinjske doline, kot nosilec investicije »Odvajanje odpadnih voda v Spodnji Savinjski dolini« kandidirala na javnem razpisu in pridobila 1.496.391,62 EUR, od tega za občino Vransko 184.986,00EUR. V skupnem projektu je sodelovalo pet občin Spodnje Savinjske doline, občina Braslovče, Polzela, Prebold, Tabor in Vransko. Investicija je bila razdeljena na pet sklopov. Peti sklop je pripadal občini Vransko za investicijo «Čiščenje odpadnih voda vzhodnega dela občine Vransko – II faza«.


Na javnem razpisu je bil izbran izvajalec del Plima, družba za gradbeništvo in storitve d.o.o. Žalec, nadzor je opravljal Paritet d.o.o., inž. Marjan Novak.


V okviru te investicije je bila zgrajena sekundarna fekalna kanalizacija v naselju Prekopa in tlačni kanal Prekopa – Stopnik s črpališčem v skupni dolžini 1.855 m s priključitvijo na primarno kanalizacijo z MČN Prekopa zgrajeno v I. fazi v letu 2011. Z izgradnjo II. faze kanalizacije je omogočena priključitev na javno kanalizacijo z MČN dodatnim 40-tim gospodinjstvom v naselju Prekopa.


Skupna vrednost investicije znaša 402.903,00 EUR. Za zaprtje finančne konstrukcije je bilo poleg nepovratnih sredstev pridobljenih še 102.882,00 EUR sredstev po 23. členu ZFO-1, 54.755,00 EUR sredstev okoljske dajatve za onesnaževanje okolja zaradi odvajanja odpadnih voda, preostanek pa predstavljajo sredstva občinskega proračuna. Prav tako so bili s sredstvi občinskega proračuna zgrajeni skupinski priključni kanali v vrednosti cca 100.000 EUR.


Za investicijo je že pridobljeno uporabno dovoljenje, zato se v tem času že priključujejo prva gospodinjstva na javno kanalizacijo, preostali pa si urejajo dokumentacijo za priključitev.

Občinski svet Občine Vransko je občanom, ki imajo možnost priključitve na javno kanalizacijo omogočil plačilo komunalnega prispevka na obroke v šestih mesecih brez obresti. Priključitev pa je možna po plačilu prvega obroka in podpisu pogodbe o obročnem odplačevanju. 

Oglejte si tudi