Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
5°C
JUTRI
16°C
2°C
Oceni objavo

Obvestilo lastnikom nepremičnin v občini Vransko

1. januarja 2014 je začel veljati Zakon o davku na nepremičnine, ki uvaja davek na nepremičnine, določa postopek njegove odmere in način plačevanja.

Po 1. februarju 2014 bodo lastniki nepremičnin s strani Geodetske uprave Republike Slovenije (GURS) prejeli obvestila s podatki o svojih nepremičninah in z informativnim izračunom novega davka.


Občina Vransko je v skladu s svojimi pristojnostmi na GURS posredovala podatke o namenski rabi zemljišč in zemljiščih za gradnjo stavb, ki bodo podlaga za odmero davka na nepremičnine za zemljišča.


Prosimo, da po prejemu obvestila s strani GURS-a podatke o namenski rabi zemljišč in zemljiščih za gradnjo stavb v vaši lasti, skrbno pregledate. V kolikor bi pri teh podatkih opazili kakšno napako ali nejasnost, se oglasite na Občini Vransko, da bomo podatke preverili in po potrebi v registru tudi popravili.


Občina Vransko za spreminjanje ostalih podatkov v registru nepremičnin (REN) ni pristojna. Za te podatke je pristojna GURS oz. ostali organi, ki so navedeni v tabeli spodaj.


Več informacij o davku na nepremičnine najdete na spletni strani GURS - www.gu.gov.si.



Oglejte si tudi