Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
6°C
SOB.
24°C
6°C
Oceni objavo

VETERANI ŠE VEDNO KOT MLADENIČI

Na igrišču za Športno dvorano Vransko je 28. julija potekalo tradicionalno tekmovanje in druženje desetin  gasilcev veteranov. Veterani so se pomerili v izvedbi mokre vaje z več kot 60 let starimi ročnimi in motornimi brizgalnami, ki so še vedno lepo vzdrževane in tehnično brezhibne.

Na pokalnem tekmovanju, ki šteje tudi za pokal Savinjsko-Šaleške regije, je sodelovalo 17 desetin iz 12 društev Savinjsko-Šaleške regije in Dolenjske. Sodelujoči so svojo staro tehniko pripeljali na prireditveni prostor z avtomobili, na vozovih, s konjsko vprego ali s starimi traktorji. Najprej so vsi sodelujoči pristopili pred  A-komisijo, ki je ocenila avtentičnost, vrsto in starost tehnike, opreme ter izvirnost oblačil z različnimi dodatki k uniformam, kot so sablje, čelade, varnostni pasovi in petrolejke. Vsa predstavljena tehnika in oprema je morala biti čim bolj skladna z duhom časa in v vaji tudi uporabljena. Moške in ženske desetine so pokazale izredno tekmovalnost in željo po čim hitrejši in popolnejši izvedbi mokre vaje.  

V ženski kategoriji motorne brizgalne so bile najboljše tekmovalke iz PGD Kapla-Pondor, za njimi so se uvrstile veteranke iz PGD Šoštanj mesto in veteranke iz PGD Radmirje. Šoštanjčanke so bile kot edina ekipa najboljše tudi v dirki s staro ročno brizgalno. V moški kategoriji motorne brizgalne so se najbolje odrezali veterani iz PGD Šoštanj mesto, za njimi pa so se uvrstili veterani iz PGD Topolščica in veterani PGD Paška vas. Z ročnimi brizgalnami so bili najboljši veterani iz Šmarja - Sapa,  za njimi so uvrstili veterani Požarne obrambe Vransko in veterani iz Gornjega Grada.

Priznanje za udeležbo so prejele vse sodelujoče ekipe, prve tri v vsaki kategoriji pa so prejele pokale v trajno last. Ob zaključku tekmovanja in druženja so veterani po gasilskem pozdravu "Na pomoč !" dodali še: "Na svidenje na naslednji tekmi in pri vas naslednje leto!".

Albert Predovnik

Oglejte si tudi