Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
23°C
6°C
Oceni objavo

Pomoč gasilcev, novo vozilo

Občina Vransko, Gasilska zveza Žalec in prostovoljna gasilska društva Prekopa-Stopnik-Čeplje. Vransko, Tešova in Ločica pri Vranskem so podpisali pogodbo o opravljanju javne gasilske službe. Z njo vsako leto urejajo vsebino, obseg in način opravljanja gasilske službe in njeno financiranje. Občina se zavezuje, da bo financirala redno dejavnost gasilske službe, nakup opreme in vozil pa v okviru usklajenega in sprejetega finančnega načrta požarne varnosti v skladu s finančnimi možnostmi.
Župan Franc Sušnik je uvodoma poudaril, da bo za delovanje javne gasilske službe v Občini Vransko v letu 2016 na razpolago 53.368 tisoč evrov, to pa je precej več kot lani, saj bo PGD Vransko v prihodnjem letu dobilo novo gasilsko vozilo. Občinsko poveljstvo občine Vransko in Občina Vransko sta prišla namreč do zaključka, da  PGD Vransko za izvajanje javne gasilske službe nujno potrebuje novo gasilsko vozilo s cisterno GVC-16/25 (2500 l vode), vključno z opremo, ki je tipizirana po standardih Gasilske zveze Slovenije. Staro gasilsko vozilo s cisterno (Zastava) je letnik 1980 in z njim PGD Vransko kot osrednje občinsko gasilsko društvo ne more več učinkovito zagotavljati varnosti pred požarom in drugimi naravnimi nesrečami. Novo gasilsko vozilo stane 217.000 evrov brez opreme, ki jo zahteva tipizacija. Ta se dodatno ocenjuje še na približno 15.000 evrov. Občina Vransko je za nakup novega gasilskega vozila zagotovila sredstva v višini 180.000 evrov. Preostalo finančno breme je ostalo na društvu in dobrodelnih botrih. Načrtujejo, da bodo vozilo brez opreme prejeli aprila 2016. Še posebej se je zahvalil za posredovanja. Teh je bilo v letu 2015 po besedah poveljnika gasilskega poveljstva Občine Vransko Vladimirja Reberška sedem.


Pogodbo je v imenu Občine Vransko podpisal župan Franc Sušnik, v imenu zveze Edvard Kugler, ki se je tudi zahvalil vsem gasilcem vseh  štirih društev v občini. V imenu društev so pogodbo podpisali predsedniki društev.

 

T. T.

Oglejte si tudi