Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
7°C
JUTRI
19°C
6°C
Oceni objavo

Ob nesrečah so gasilci prvi, ki pomagajo

Občina Vransko, Gasilska zveza Žalec in prostovoljna gasilska društva Vransko, Prekopa-Stopnik-Čeplje, Tešova in Ločica pri Vranskem so podpisali pogodbo o opravljanju javne gasilske službe.
 

 

Kot je uvodoma povedal župan Občine Vransko, Franc Sušnik, s pogodbo podpisniki urejajo vsebino, obseg in način opravljanja službe, financiranje in druge pogoje za delovanje javne gasilske službe v občini Vransko za letošnje leto. Gasilcem se je zahvalil za uspešno delo lani, še posebej pa za letošnji prvi februarski teden, ko sta led in žled tudi v tej občini napravila veliko škodo. Nekaj besed je namenil letošnjim aktivnostim za nakup novega gasilskega vozila GVC 16-25 za PGD Vransko, ki bo leta 2016 praznovalo 130-letnico uspešnega delovanja. Še posebej se je zahvalil Gasilski zvezi Žalec za opravljeno delo in dobro sodelovanje ter poudaril, da bo v tem letu iz občinskega proračuna namenjeno toliko sredstev kot lani, to je 40 tisoč evrov.

Za uspešno sodelovanje na vseh področjih z društvi, z občinskim poveljstvom in občino  sta se v imenu Gasilske zveze Žalec zahvalila predsednik zveze Edvard Kugler in namestnik poveljnika Jani Šalej. Poudarila pa sta tudi, da so gasilci prav v zadnjih katastrofalnih razmerah še povečali svoj ugled, kot tisti, ki so vedno pripravljeni pomagati. Za operativne gasilce bo v naslednjih mesecih organiziranih sedem tečajev za varno delo z motorno žago.

 Tudi poveljnik  občinskega poveljstva Vransko Vladimir Reberšek se je zahvalil za posredovanja, ki so jih opravili v lanskem letu. Teh je  bilo devet, škoda pa ni bila velika. Med drugim so pomagali  pri iskanju pogrešane osebe in jo po štirih urah našli živo in zdravo. Direktorica občinske uprave  Jadranka Kramar je ob koncu z zadovoljstvom povedala, da so lani vsem gasilcem v občini omogočili preventivne zdravstvene preglede in jim zagotovili nezgodno zavarovanje.

Podpis triparitetne pogodbe  je v imenu  Občine Vransko podpisal župan Franc Sušnik, v imenu GZ Žalec Edvard Kugler, v imenu društev pa njihovi predsedniki.

 

Tone Tavčer

Oglejte si tudi