Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
1°C
JUTRI
14°C
-1°C
Oceni objavo

Mesečno poročilo Gasilske zveze Žalec med 15. januarjem in 15. februarjem 2017

Intervencije

V tem časovnem obdobju smo gasilci Gasilske zveze Žalec opravili deset intervencij, med njimi izpostavljamo dogodka, ki sta se zgodila v torek, 24. januarja. Najprej je ob 14.04 v Podlogu, občina Žalec, Gasilska zveza Žalec, zagorelo v prostorih gospodarskega poslopja, nato se je ogenj razširil še na ostrešje. Posredovali so gasilci PGD Žalec, Vrbje, Šempeter in Gotovlje. Skupno je posredovalo 30 gasilcev, ki so odkrili strešno kritino, ogenj pogasili, prezračili prostore ter jih pregledali s termo kamero.

 

Zvečer pa je, prav tako v Podlogu, ob 23.43, zagorelo ostrešje garaže v velikosti 8 x 5 metrov. V akciji je sodelovalo 34 gasilcev PGD Šempeter v Savinjski dolini, Gotovlje, Vrbje in Žalec. Požar so omejili in pogasili ter pregledali območje požara. Ogenj je uničil ostrešje objekta ter traktor, ki je stal v garaži.

 

Občni zbori PGD in PIGD

Gasilci nismo samo gasili, v tem času so potekali tudi občni zbori v naslednjih društvih: Polzela, Griže, Zavrh pri Galiciji, Prekopa-Čeplje-Stopnik, Dobrovlje, Ponikva pri Žalcu, Gotovlje, Ločica pri Vranskem, Ložnica, Tešova, Andraž nad Polzelo, Parižlje-Topovlje, Ojstriška vas-Tabor, Gomilsko, Kasaze-Liboje, Arja vas, Ločica ob Savinji, Vransko, Drešinja vas, Vrbje, Grajska vas, Trnava, Zabukovica in Dobriša vas-Petrovče.

 

Ponekod občni zbori še sledijo, in sicer: 25. februarja 2017 v Braslovčah, Veliki Pirešici, Šempetru ter Kapli-Pondor. 4. marca v Žalcu, Letušu, Lokah in Levcu.

 

Ostali dogodki

V soboto, 4. februarja 2017, je ob 8.30 uri v prostorih gasilskega doma PGD Šoštanj mesto potekal regijski posvet za članice Celjske in Savinjsko-Šaleške regije, ki so se ga udeležile članice naslednjih gasilskih zvez: Celje, Laško, Radeče, Slovenske Konjice, Šentjur, Šmarje pri Jelšah, Zreče-Vitanje, Vojnik-Dobrna, Šaleška dolina, Zgornja Savinjska dolina, Žalec in Prebold.

Predavatelji so predstavili samostojno vajo članic SŠR, poročilo z gasilske vaje »Železniška nesreča Penk 2016« ter tematiko o osebnosti gasilca, ob 13. uri pa so si članice ogledale še usnjarski muzej v Šoštanju.

 

V soboto, 11. februarja 2017, je bila v Žalcu svečana podelitev diplom tečajnikom z nadaljevalnega tečaja za gasilce ter podelitev diplom udeležencem tečaja za bolničarje. Tečaj za gasilca je uspešno zaključilo 29 tečajnikov, od tega 9 članic. Kar 28 tečajnikov se je udeležilo tečaja za specialnost bolničar, od tega 14 gasilk.

 

Nekaj statistike

Februarja je bilo 12 intervencij, ki so trajale skupno 13 ur in 5 minut. Najdaljša intervencija je trajala 2 uri in 20 minut, najkrajša pa samo pet minut. Kot zanimivost, skupni ocenjeni strošek dveh intervencij na požaru gospodarskega objekta znaša okoli 7.320 evrov.

 

Statistika gasilskih poveljstev občin v Gasilski zvezi Žalec

V GPO Žalec je bilo pet dogodkov, kjer je bila potrebna pomoč gasilcev, v GPO Polzela so imeli dve intervenciji, v GPO Braslovče tri intervencije, GPO Vransko dve intervenciji, v GPO Tabor pa intervencij ni bilo.

Intervencije na območju GPO Vransko (izvleček iz izpisa VULKAN)
15. 1. 2017

Ob 16.04 je v Stopniku, občina Vransko, zaradi mraza počila vodovodna cev v nenaseljeni stanovanjski hiši, posledično pa so okoliški objekti ostali brez preskrbe s pitno vodo. Posredovali so gasilci PGD Prekopa-Čeplje-Stopnik, ki so v spremstvu policistov vstopili v objekt in zaprli vodovodni ventil.

28.  1.2017

Ob 12.01 so v Jeronimu, občina Vransko, zagorele saje v stanovanjski hiši. Posredovali so gasilci PGD Tešova in Vransko, ki so na kraju opravili pregled okolice dimnika s termo kamero. Lastniku so prepovedali kurjenje do prihoda dimnikarske službe.

 


Tadej Zupan,

predstavnik GZ Žalec za odnose z javnostmi

Oglejte si tudi