Logo MojaObčina.si
JUTRI
13°C
2°C
NED.
13°C
0°C
Oceni objavo

Gasilska vaja GPO Vransko

PGD Vransko je v sodelovanju z gasilskim občinskim poveljstvom 25. 10. 2014 ob 16. uri izvedlo občinsko gasilsko vajo v mesecu požarne varnosti.
V vaji so sodelovali PGD Vransko, PGD Ločica pri Vranskem, PGD Prekopa in PGD Tešova, skupaj 50 gasilcev.

 

Vaja je bila letos drugačna, kot smo jih bili vajeni doslej, saj je potekala na štirih delovnih točkah.

Prva delovna točka je potekala pri Športni dvorani Vransko, in sicer delo z ročniki. Na tej točki so osvežili znanje, delo z različnimi ročniki in tudi gašenje s peno.

Druga delovna točka je potekala v prostorih gasilskega doma, kjer so gasilci izvajali notranji napad v sam objekt. Točka je bila realno predstavljena in precej težka.

Tretja delovna točka se je izvajala pri stari usnjarni. Tam so gasilci izvajali odvzem vode iz potoka z motorno brizgalno in izvedli klasični trodelni napad z napajanjem vozila. Pri tej vaji je pomembno timsko delo.

Na četri delovni točki se je izvajal pregled vozil in opreme, s katero razpolagamo gasilska društva.

 

Namen vaje je bil preveriti in osvežiti znanje iz gasilske taktike in preveriti funkcionalnost gasilske opreme.

Vajo je ves čas budno spremljal tudi župan občine Vransko, gospod Franc Sušnik, s svojimi sodelavci. Občinski poveljnik Vladimir Reberšek je na koncu postrojil enote in predal raport županu, ki je na kratko ocenil samo vajo ter izrekel spodbudne besede  in zahvalo gasilcem za opravljanje prostovoljnega poslanstva. Ker vedno na koncu pritisne mraz in napoči tema, nas je občina vse skupaj povabila na toplo malico v gostišče Slovan.

 

V upanju, da bo takšnih vaj še več, vas pozdravljam z gasilskim pozdravom.

 

NA POMOČ!

 

 

Oglejte si tudi