Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-1°C
JUTRI
12°C
2°C
Oceni objavo

Zbogom orožje. Dobrodošli spomini.

Zbogom orožje. Dobrodošli spomini.

V Medobčinski splošni knjižnici Žalec si vseskozi prizadevamo zbirati in varovati kulturno ter zgodovinsko dediščino Spodnje Savinjske doline.

Naslednje leto, leta 2014, bo 100. obletnica začetka prve svetovne vojne. Kako je bila Spodnja Savinjska dolina vpeta v samo dogajanje svetovne morije? Kdo vse je bil mobiliziran? Na katerih bojiščih so se bojevali naši predniki? Kako so vojno doživljali posamezniki? Kakšne so intimne zgodbe vojakov, njihovih družin in vseh ljudi v zaledju, ki so se trudili, da bi življenje kljub grozotam teklo čim bolj normalno?

Na ta in še druga vprašanja bomo skušali dobiti odgovore na

»Dan zbiranja spominov«, ki bo 25. oktobra 2013, od 9. do 18. ure v Medobčinski splošni knjižnici Žalec.

Namen tega dogodka je zbrati čim več dokumentov, fotografij, predmetov in s tem zgodb, spominov, ki se skrivajo za njimi. Vabimo vas, da v družinskih albumih in arhivih poiščete slike, razglednice, fotografije, dokumente ter predmete iz časa prve svetovne vojne in jih delite z nami.

Svoje spomine – predmete, fotografije, pisma itd. – prinesite s seboj v knjižnico na dan zbiranja. Naši katalogizatorji, knjižničarji, bodo predmete popisali ter zapisali vaše zgodbe. Zatem pa jih bodo skenirali in fotografirali, tako da boste predmete takoj dobili nazaj.

Več informacij lahko dobite na karmen@zal.sik.si ali na tel. št. 03 712 12 52.

 

Karmen Jezernik, vodja domoznanskega oddelka Medobčinske splošne knjižnice Žalec

Oglejte si tudi