Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
23°C
6°C
Oceni objavo

Zahvala Zavodu za kulturo, turizem in šport Vransko za možnost ogleda razstave

Letošnji junij je bil za učence naše šole še posebej bogat. V naši neposredni soseščini stoji rojstna hiša prvega sodobnega založnika knjig Lavoslava Schwentnerja. V maju je Zavod za kulturo, turizem in šport Vransko v sodelovanju s Pokrajinskim muzejem Celje in Antikvariatom Glavan iz Ljubljane v njej organiziral postavitev zanimive razstave Rodoljubni založnik Lavoslav Schwentner, kjer smo si lahko ogledali originale različnih knjig, ki jih je izdal naš rojak Schwentner.

Posebej zanimive so otroške knjige – občudujemo lahko prve prave slikanice, knjige za odrasle – vsaka zase je unikat, prve knjižne kataloge – Schwentner se je že takrat zavedal pomena trženja …

Razstavo so v Zavodu popestrili z zanimivimi delavnicami – od izdelovanja punčk in fantkov iz cunj, kakor se je to delalo v Schwentnerjevem času, do knjižnih kazal - učenci so tiskali, starejši učenci pa so reševali tudi zanimive križanke o vsebini razstave.

Razstava je izjemna, izjemna je njena vsebina, zato smo na šoli še posebej hvaležni Zavodu za kulturo, turizem in šport, da je omogočil našim učencem, da so si to edinstveno razstavo lahko brezplačno ogledali. Hvala.

 

 Učitelji in učenci OŠ Vransko-Tabor

 

Oglejte si tudi