Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
1°C
JUTRI
14°C
-1°C
Oceni objavo

Vranski poletni večeri, kitarski večer v cerkvi Sv. Marije Magdalene na Ločici

Vsak kraj ima nekaj svojega, avtohtonega, zanimivega, česar drugi nimajo. Na Vranskem imamo kar 6 čudovitih malih cerkvic, ki so pravi biseri našega kraja. Za njihovo obnovitev so si prizadevali in obnovitev tudi izpeljali ključarji, skupaj z župnikom, g. Jožetom Turinekom in seveda krajani. Te cerkvice so naša najlepša duhovna in kulturna središča, ki pa so premalokrat obiskana. Zato je potrebno pohvaliti Zavod za kulturo, turizem in šport Vransko za izjemno pobudo, da v njih organizira edinstvene koncerte klasične glasbe, ki je v pretežni meri nastala kot spremljevalka cerkvenih obredov. Seveda pa gre zahvala tudi ključarjem, krajanom in g. Turineku, duhovnemu vodji župnije, ki podpirajo tak način oživljanja kulturne dediščine.
Tako smo bili v soboto priča čudovitemu kitarskemu recitalu, ki ga je v cerkvi Sv. Marije Magdalene na Ločici izvedel kitarist Mladen Bucić. Nežen zven strun je napolnil božje svetišče in vsi smo v sebi začutili pravo SPOKOJNOST in MIR.

Po koncertu so krajani Ločice skupaj z ZKTŠ Vransko pripravili kratko druženje pred cerkvijo, ki je v neformalnem pogovoru povezalo obiskovalce z ustvarjalcem, pa tudi same ljudi med seboj. V današnjem času, ko hitimo drug mimo drugega in samo kopičimo »material«, so taka kulturna srečanja še kako pomembna za povezanost ljudi, za harmonijo nekega kraja.

Zato še enkrat hvala Župniji Vransko, ključarjem in g. Jožetu Turineku ter ZKTŠ Vransko in ge. Suzani Felicijan Bratož ter krajanom za možnost, da lahko preživimo toliko lepih poletnih večerov skupaj.

 

Marija Završnik

 

 

Oglejte si tudi