Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
-0°C
SOB.
19°C
3°C
Oceni objavo

VRANSKI POLETNI VEČERI 2014 - NEJC KUHAR

Koncert bo v soboto, 30. avgusta 2014, ob 20. uri v cerkvi sv. Mohorja in Fortunata v Stopniku.

 

Kitarist in skladatelj Nejc Kuhar, rojen 1987, je končal magistrski študij kompozicije na Dunaju pri prof. Reinerju Bischofu in Christianu Minkowitschu ter magistrski študij kitare na Dunaju pri priznanem kitaristu in pedagogu Alvaru Pierriju, oboje z odliko. Od leta 2013 poučuje kitaro na  glasbeni šoli v Frankfurtu.

Od leta 2008 je štipendist Ministrstva za kulturo RS, od leta 2011 pa tudi varovanec Gallusove fundacije. Aktivno se posveča tako kitari kot tudi kompoziciji ter združevanju obeh področij. Med vidnejše uspehe pri kitari sodijo: 1. nagrada na mednarodnem tekmovanju v Trevisu kot absoluten zmagovalec s točkami 100/100, 3. nagrada na mednarodnem kitarskem tekmovanju v Trevisu 2013 in v Berlinu 2012, 2. nagrada na mednarodnem kitarsko-kompozicijskem tekmovanju v Novem Sadu (2011) ter zmaga na slovenskem državnem tekmovanju TEMSIG. Leta 2012  je  kot prvi kitarist v zgodovini prišel v finale uglednega angleškega tekmovanja za vse inštrumente (Haverhill Soloist Competition).

Aktivno komponira za kitaro solo ter v kombinaciji z drugimi inštrumenti, vendar se prav tako rad oddalji od svojega inštrumenta in seže po celotnem instrumentariju. Kot solist ter komorni glasbenik redno koncertira v Sloveniji in tujini, prav tako je reden gost mednarodnih kitarskih festivalov kot solist, predavatelj ali član žirij (LiGiTa v Lichtensteinu, Forum Wien, Sarajevo, Gorica, Seckau v Avstriji). Poseben čar njegovih koncertov so izvedbe lastnih skladb. Več na: www.nejckuhar.com.

 

Oglejte si tudi