Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-1°C
JUTRI
12°C
2°C
Oceni objavo

Teden ljubiteljske kulture

Javni sklad RS za kulturne dejavnosti je v sodelovanju z Zvezo kulturnih društev Slovenije letos prvič pripravil vseslovenski teden ljubiteljske kulture, ki se je pričel z osrednjo otvoritveno slovesnostjo v nedeljo, 15. 6.,  na Muzejski ploščadi Metelkova v Ljubljani. Namen vseslovenskega tedna je poklon vsem, ki svojo energijo in čas namenjajo kulturi, ter pod enotno in prepoznavno podobo preko kulturnega dogajanja povezati prebivalce lokalnih skupnosti in vse Slovenije.

Literarno društvo LIvRA se je k Tednu ljubiteljske kulture priključilo s poletnim potovanjem pod naslovom »Od pesmi do ljubezni«, prireditvijo, ki je bila v nedeljo, 15. 6., v kulturnem domu, Občina Vransko pa je k projektu pristopila z zasaditvijo avtohtonega sadnega drevesa na vrtu Schwentnerjeve hiše. Simbol tedna ljubiteljske kulture je namreč rodovitno drevo, ki ponazarja široko dostopnost in raznolikost naše kulture, ohranjanje kulturne dediščine in skrb za biotsko raznovrstnost Slovenije ter simbolno obnovo po žledolomu. 

Župan Franc Sušnik je na prireditvi, ki so jo s pesmijo popestrili pevci MePZ LIvRA, pohvalil dejavnost vseh treh kulturnih društev ter zasadil češnjo, ki naj čim prej bogato obrodi.

 

Suzana Felicijan Bratož

 

Oglejte si tudi