Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-1°C
JUTRI
11°C
3°C
Oceni objavo

PREMIERA GLEDALIŠKE PREDSTAVE PRST

Literarno društvo LIvRA je 24. maja premierno uprizorilo predstavo Mihe Mazzinija PRST. Gre za delo, ki ni ravno komedija "na prvo žogo", vendar ob globljem razmisleku spoznamo, da je življenje pogosto  »ena sama komedija«.

Društvo, ki v zadnjih dveh letih deluje v prenovljeni zasedbi, se je odločilo oživiti gledališko dejavnost, saj je pred leti v istem okviru deloval ZOHN  TEATER pod vodstvom Tomaža Mahkovica, obenem pa je  vzpostavilo vokalno sekcijo, pevski zbor pod vodstvom Katje Florjančič. Režijo predstave je prevzel

 Frenk Železnik, amaterski igralec z bogatimi izkušnjami, ki ga na Vranskem že poznamo po režiji otroških predstav.

V vlogi našega največjega pisatelja, razumnika in oporečnika nastopa Vid Križnik, njegovo ženo, popularizatorko literature Barbro, pa je odigrala Maja Jerman. V vlogi njunega sina, našega največjega gejevskega pesnika, se je predstavil Goran Aleksič ter Judita Železnik v vlogi manekenke, bodoče miss nedolžnosti Desiree. V pravi meščanski družini ne sme manjkati služkinja, ki jo je odigrala Kristina Karničnik. V vlogi višjega inšpektorja Pavliča je nastopil Vojko Karničnik, v vlogi bralk iz Barbrinega bralnega krožka pa Anuška Križnik in Suzana Felicijan Bratož.

Ponovitev predstave na domačem odru je bila 9. junija, igralski zasedbi pa želimo, da bi se predstavili še na številnih odrih širom po Sloveniji.

Oglejte si tudi