Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
1°C
SOB.
19°C
3°C
Oceni objavo

Pomlad v sobi

V Schwentnerjevi hiši na Vranskem bo do 6. maja odprta razstava Slavice Tesovnik iz Ljubnega ob Savinji, ki ji je avtorica dala naslov Pomlad v sobi. Odprtje razstave je s svojo poezijo in glasbo popestrila avtorica sama. Kot gostja pa je nastopila ruska glasbenica Anna Kinevskaya Filipich, ki je prireditev popestrila z rusko pesmijo in igranjem na klavir.

»Barve … ostajajo razlite po slikarski paleti življenja. Lahko jih bom jemala na platno, zavijala v besede in srkala v zvoke pojočih stavkov.« To so verzi iz pesmi Barvne besede, kjer je zajeto ustvarjanje Slavice Tesovnik, samostojne ustvarjalke, ki prepleta slikarstvo, pisano besedo in glasbo. Na slikovnem  področju sta ji blizu akril na platnu in šivanje z bambusovo nitko na surovo juto, ki je povsem njena slikarska tehnika. Glasbeno se izraža kot avtorica in izvajalka lastnih skladb. V literaturi se je zapisala sonetu in poetični prozi. Slednja se je nazadnje ujela v lani izdani knjigi Naročje spirale.

Slavica Tesovnik se je do sedaj predstavila na skoraj štiridesetih samostojnih in več kot osemdesetih skupinskih razstavah. Razstave rada obogati z literarnimi nastopi, ki jih zadnja leta oblikuje v celovite glasbeno-poetične dogodke. Nedavno je na mednarodnem slikarskem ex-tempore na Ptuju prejela posebno priznanje žirije.

                                                                                                             
                                                                                                                     T. T.

Oglejte si tudi