Logo MojaObčina.si
JUTRI
9°C
4°C
PET.
16°C
1°C
Oceni objavo

Odmevi na prvi letošnji koncert klasične glasbe v okviru Vranskih poletnih večerov

Minulo soboto sem se udeležila prvega letošnjega koncerta klasične glasbe v okviru Vranskih poletnih večerov v cerkvi sv. Hieronima na Taboru. Čudovita glasbena predstava priznanih glasbenikov Tomaža Lorenza in Jerka Novaka me je res navdušila. Po končanem koncertu smo z nastopajočima tudi poklepetali v prelepem ambientu taborske cerkvice, kar na večjih prireditvah gotovo ne bi bilo mogoče. Zaupala sta nam, da sta tudi onadva navdušena nad ambientom in da se bosta zato na Vransko zagotovo še vrnila.

 

Zelo sem vesela, da so se pred leti začeli izvajati koncerti klasične glasbe v naših prelepih podružničnih cerkvah. Organizatorji so z izvedbo koncertnih večerov našim podružnicam vdahnili prav poseben čar. Še vedno skromen obisk poletnih večerov pa je pokazatelj tega, da v preteklosti klasična glasba na podeželju ni bila prisotna. Zato moram organizatorja Vranskih poletnih večerov, Zavod za kulturo, turizem in šport Vransko, pohvaliti za izredno dobro in profesionalno izvedene večerne prireditve, ki obiskovalcem nudijo vrhunska glasbena doživetja in možnost druženja s sokrajani.

 

Poleg vrhunske glasbene predstave so me navdušili tudi zelo lepo urejena cesta na Tabor, čudovite cvetlične zasaditve in lepo zasnovan zelenjavni vrt, ki dajejo hribu s cerkvico pridih čarobnosti. Zasluge za to gre pripisati predvsem ključarjevi družini Vovk, ki zgledno skrbi za cerkev in njeno okolico.

 

Rosita Papinutti

 

 

Oglejte si tudi