Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
2°C
JUTRI
13°C
0°C
Oceni objavo

Občinska knjižnica Vransko

Medobčinska splošna knjižnica Žalec

Občinska knjižnica Vransko

 

torek in petek: 12.00–18.00

sobota: 8.00–12.00

 

tel.: 03 703 12 80

e-pošta: skvransko@zal.sik.si

 

 

 

 

PRIREDITVE V MESECU JUNIJU

 

-  torek, 5. junij 2012, ob 11. uri: Literarno druženje z oskrbovanci Našega doma

-  torek, 19. junij 2012, ob 18. uri: Pravljična ura z Darjo Lokar Govednik

 

 

KNJIŽNE NOVOSTI

 

STROKOVNE KNJIGE IN PRIROČNIKI:Moč; Kemoterapija zdravi raka in zemlja je okrogla plošča; Šepetalec psom; Vodja krdela; Ščepec rešitve; Mavrične družine grejo v šolo; Živeti zakon privlačnosti; Kitajska študija; Velika knjiga o kvačkanju; Najboljši piškoti, sladki grižljaji in slano pecivo; Torte; Pecivo; Marmelade, želeji in sadje v alkoholu; Suhe mesnine na Slovenskem; Sadjarstvo; Kozolci na Slovenskem; Kako uspešno tržiti na kmetiji; Rez sadnih rastlin; Izdelava jogurta, skute in sira; Vodnik po vrtu; Naši konji ...

-  LJUBEZENSKI ROMANI: Drzna strast, Obljuba v poljubu, Neke divje noči, Vse o ljubezni, Skrivnost poletne noči, Jesenska vročica, Zimska romanca, Spomladanski škandal, Ljubimec Lady Sophie, Angel varuh, Gradovi, Samo zame, Očarljivec …

-   BIOGRAFSKI ROMAN: Cavazza

-   ROMANA SLOVENSKIH AVTORJEV: To noč sem jo videl; Jugoslavija, moja dežela

-   ZNANSTVENO-FANTASTIČNI ROMAN: Vranja gostija

-   POLITIČNI ROMANI: V imenu države 1., 2., 3. del

-   ROMAN TUJEGA AVTORJA: O čem govorim, ko govorim o teku

-   SLIKANICE: Ne dam svoje odejice …

 

 

PRIREDITVE V POČASTITEV OBČINSKEGA PRAZNIKA

  

RAZSTAVA METULJEV JERICE FELICIJAN

Jerica Felicijan je že od malih nog strastna ljubiteljica narave in živali. Zbirka metuljev, ki jo tokrat daje na ogled sokrajanom, predstavlja del od več kot 3000 vrst metuljev v Sloveniji. Metulji na razstavi so bili večinoma vzgojeni v gojilnicah metuljev, kar je Jerici zelo olajšalo zbiranje. Preobrazba bube v metulja lahko traja en teden ali celo dve leti. S svojo razstavo nam Jerica predstavlja del čudovitega sveta metuljev, ki živijo okrog nas.

 

LITERARNO DRUŽENJE Z OSKRBOVANCI NAŠEGA DOMA

V torek, 8. maja, smo se na rednem mesečnem bralno obarvanem srečanju z oskrbovanci Našega doma pogovarjali, brali, poslušali … o domu, narodu, domovini. Zbrali smo se v velikem številu in prisluhnili zgodbama F. S. Finžgarja Njiva in Cankarjevemu Ottakringu, zapeli ljudski pesmi Oj, lepo je res na deželi in En hribček bom kupil ter se nasmejali ob pripovedovanju naših življenjskih »zgod in nezgod«.

 

ZAKLJUČEK BRALNE ZNAČKE ZA ODRASLE „SAVINJČANI BEREMO“

Savinjčani beremo je ime projekta, ki smo ga letos uspešno izvedli že petič zapored. Od novembra do maja odrasli izbiramo s seznama predlaganih knjig tiste, ki jim jih sodelavci Medobčinske splošne knjižnice po skrbnem premisleku dajemo v branje. Letos je bilo v projekt včlanjenih 228 članov iz vseh šestih občin Spodnje Savinjske doline, od tega več kot 40 Vranščanov. Prek 200 obiskovalcev je na zaključni prireditvi pozdravila direktorica knjižnice Jolanda Železnik, za glasbo je poskrbela vokalno instrumentalna zasedba Tristan, osrednja gostja pa je bila dr. Mira Delavec, ki je v polurnem programu zbrane nagovorila kot Josipina Turnograjska, glavna junakinja romana Šepet rdeče zofe.

Oglejte si tudi