Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-1°C
JUTRI
12°C
2°C
Oceni objavo

Občinska knjižnica Vransko

 

UTRINKI Z NAŠIH PRIREDITEV

 

Pravljična ura s poustvarjanjem

Vsak tretji torek v mesecu je v Občinski knjižnici Vransko torkovo pozno popoldne namenjeno našim najmlajšim obiskovalcem. Na marčevski pravljični uri smo lisjačku pomagali iskati srečo, saj bi njegova mamica "z malo sreče hitro ozdravela". Kje pa je sreča? Veverica ima srečo, če najde pozimi pod snegom zakopane želode, za srako je sreča, ko najde kaj svetlečega, bleščečega. Ko se lisjaček žalosten vrne domov, ker ni našel sreče, mu mamica pove, da je on njena največja sreča. 

Na koncu pravljice pa so  prišli na vrsto ustvarjalni prstki in skupaj smo s pomočjo Kulturnega društva Vransko izdelali simbole za srečo - pujska in štiriperesno deteljico s pikapolonico. 

 

Zgodba o vodi

V petek, 21. februarja 2014, je v Občinski knjižnici Vransko potekalo potopisno predavanje z naslovom Zgodba o vodi, ki ga je izvedla biologinja Alenka Seher iz Društva Vodna agencija.
Društvo Vodna agencija je bilo ustanovljeno s ciljem ozaveščanja o pomenu gospodarnega ravnanja z naravnimi viri, predvsem z vodo, brez katere ni življenja na Zemlji. Njihovo geslo je Brez vode nas ni. Seherjeva je na svojih številnih popotovanjih doma in po svetu imela vodo možnost opazovati, hkrati pa tudi odnos ljudi, ki živijo z vodo in ob njej. Vsebina predavanja se je vrtela od kapljice do morja, ki predstavlja zaključni del vodnega krogotoka. To je večni krogotok in omogoča življenje na Zemlji. Spoznali smo izvire, potoke, reke, veletoke, jezera, morja … Prav tako smo spoznali termalne izvire, mlake in luže, kot občasne zaloge vode. V zadnjem sklopu predavanja je bila predstavljena sanacija voda, uporaba vode in življenje ob vodi ter v njej. Čiste vode so največje svetovno bogastvo in neprecenljiv  zaklad, ki ga je nujno ohraniti kot kulturno dobrino vseh ljudi; do vode se moramo obnašati odgovorno ter jo racionalno uporabljati, je zaključila predavateljica.

 

PRIREDITVI V APRILU:

  • v torek, 1. 4. 2014, ob 10.30 v Našem domu: Bralna urica
  • v torek, 15. 4. 2014, ob 18. uri : Velikonočna ustvarjalna delavnica

 

KNJIŽNE NOVOSTI

Za odrasle:
Howard, L.: Razdvojena
Gibson, R.: Reši me
Foley, G.: Hudič se poroči

James C. L.: Ljubezen po pravilih; Ljubezen ali dolžnost

Soban, B.: Zločin brez kazni

Audeguy,S.: Edini sin

Shafak, E.: Štirideset pravil ljubezni

Roter, Z.: Padle maske

Krišelj G., U.: Okrog sveta do srca

Za otroke:
Warnes, T.: Nevarno!

Garner, L.: Kuža je bil!

Corderoy, T.: Ne!

Bonasia, L.K.: Modra kri

Davis, J.: Garfield na vrhu sveta

Davis, J.: Garfield na sprehodu

Look, L.: Alvin Ho

Bruel, N.: Vse najboljše, poredna mucka

 

 

 

Oglejte si tudi