Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
24°C
6°C
Oceni objavo

Nastopilo 21 zborov, iz Občine Vransko zbor Livra

Javni sklad RS za kulturne dejavnosti Žalec je v dvorani Glasbene šole Risto Savin Žalec v soboto, 6. maja, pripravil območno revijo odraslih pevskih zborov in malih vokalnih skupin pod naslovom Pesem pomladi. Skupaj je na dveh koncertih nastopilo 21 pevskih zborov in vokalnih skupin s 460 pevci in pevkami.
Poslušalke in poslušalce je pred koncertom nagovorila vodja območne izpostave JSKD Žalec Neža Zagoričnik, ki je poudarila pomembnost zborovskega petja za Spodnjo Savinjsko dolino in se vsem zahvalila za trud in požrtvovalnost.

Na prvem koncertu se je predstavilo deset zborov in vokalnih skupin z 208 pevci in pevkami, in sicer MoPZ Galicija (zborovodja Jan Grobelnik), MoPZ Petrovče (Vesna Turičnik Popovski), MoPZ Gotovlje (Zdenka Markovič), MePZ Livra (Blaž Rojko), Planinski zbor Žalec (Breda Veber),  MePZ Galicija (Anita Žolnir), PopSeSlish Žalec (Matjaž Kač), ŽePZ Svoboda Griže (Vesna Turičnik Popovski), VS Candela Petrovče (Vesna Straus) in KPZ Glas srca Prebold (Ana Rudnik Pavlica). Na drugem koncertu pa je nastopilo enajst zborov z 252 pevci in pevkami: MoPZ Prebold (Ana Rudnik Pavlica), MoPZ Savinjski zvon Šempeter (Metka Jagodič Pogačar), MoPZ Ponikva (Janez Kolerič), MePZ Polzela (Marko Slokar), A cappella Petrovče (Mitja Vaupotič), MePZ Tabor (Karel Leskovec), MePZ Andraž (Ema Nartnik), MePZ Oljka (Marko Slokar), ŽePZ Gotovlje (Gašper Kundih), APZ Risto Savin Žalec (Peter Novak Smolič) in VS ZaPet Ponikva (Matjaž Kač).

Oba koncerta je strokovno ocenjevala Danica Pirečnik iz Šoštanja, ki je zborovodjem podala tudi oceno.

Na sliki: Nastop mešanega pevskega zbora Livra, ki ga vodi Blaž Rojko

                                                                                                        T. Tavčar

Oglejte si tudi