Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
-0°C
JUTRI
19°C
3°C
Oceni objavo

Na reviji nastopilo 472 pevcev in pevk

 

Javni sklad RS za kulturne dejavnosti Žalec je  9. in  10. maja pripravil revijo odraslih pevskih zborov in malih vokalnih skupin. Skupaj je na dveh koncertih nastopilo 24 pevskih zborov in vokalnih skupin s 472 pevci in pevkami.

Poslušalke in poslušalce je v dvorani Glasbene šole Risto Savin Žalec pred koncertom nagovoril vodja območne izpostave JSKD Žalec Marko Repnik, ki je poudaril pomembnost zborovskega petja za Spodnjo Savinjsko dolino in se vsem zahvalil za trud in požrtvovalnost.

Na prvem koncertu se je predstavilo enajst zborov in vokalnih skupin z 233 pevkami in pevci (VS Candela, oktet DU Velika Pirešica-Galicija, Andraški oktet, MoPZ Gotovlje, Polzela, Svoboda Prebold, Savinjski zven Šempeter, Karla Viranta Braslovče, MePZ Oljka Polzela, Tabor in sekstet Gomilsko), na drugem pa je zapelo 239 pevk in pevcev iz trinajstih zborov in vokalnih skupin (VS ZaPet, oktet Savinjski zven, MoPZ Ponikva, Petrovče, ŽePZ Svoboda Griže, Gotovlje, MePZ Andraž nad Polzelo, LIvRA Vransko, Galicija, Popseslish, A Cappella, Planinski pevski zbor Žalec in Akademski pevski zbor Risto Savin).

Oba revijalna koncerta je spremljala strokovna spremljevalka, Tadeja Vulc iz Radelj ob Dravi, ki je po vsakem koncertu opravila tudi pogovor z zborovodji. Najboljši zbori po oceni strokovne spremljevalke bodo dobili pravico za prijavo na regijsko tekmovanje zborov, ki bo potekalo 7. novembra  v dvorani Glasbene šole Risto Savin Žalec.

Na sliki: Mešani pevski zbor LIvRA Vransko, ki ga vodi Katja Florjančič.

.                                                                                              T. T.

Oglejte si tudi