Logo MojaObčina.si
JUTRI
14°C
-1°C
SOB.
12°C
2°C
Oceni objavo

Informator - knjižnična stran

UTRINKI Z NAŠIH PRIREDITEV

 

    Pravljična ura s poustvarjanjem

Pravijo, da je pripovedovanje zgodbic in pravljic že od nekdaj družabno početje. Zato smo tudi v septembru v Občinski knjižnici Vransko pripravili za naše najmlajše pravljično uro s poustvarjanjem. Na tokratni torkovi pravljični uri so otroci skupaj s starši prisluhnili poučni zgodbici o mišku Hrustku, ki je v čudoviti zvezdnati noči odkril čar izginjajoče lune … in hkrati spoznal čarobnost dajanja.

Po končani pravljici pa so v ustvarjalnem delu pravljice izdelali vsak svojega miška Hrustka.

 

-     Teden otroka v Občinski knjižnici Vransko (od 7. do 13. oktobra 2013)

Kako je biti otrok v današnji družbi, smo se spraševali v letošnjem tednu otroka. Radi bi spodbudili mlade, da povedo, o čem razmišljajo, kaj doživljajo, radi bi spodbudili starše, da jim prisluhnejo.

V Občinsko knjižnico Vransko smo v tednu otroka povabili osem skupin iz vrtca na Vranskem. Prek zgodbice o Kekcu, pogumnem pastirju s piščalko, smo se pogovarjali o pogumu, o tem, kako premagati strah in kako ostati pogumen v vsem, kar nam prinese dan. Nina Trbovšek in Irena Štusej, ki sta sprejeli vseh osem skupin, znata povedati, kako zgovorni so otroci, kako pogumni in kako z veseljem so vsi z njima zapeli Kekčevo pesem.

 

   Srečanje stanovalcev Doma Nine Pokorn Grmovje, Doma upokojencev Polzela in Našega doma Vransko

V četrtek, 10. 10. 2013, so se v Medobčinski splošni knjižnici Žalec že osmo leto zapored srečali stanovalci Doma Nine Pokorn Grmovje, Doma upokojencev Polzela in Našega doma Vransko. Na prisrčni in prijazni prireditvi, ki so jo poimenovali Ko spregovori srce, zmore glava, zmorejo roke so zbrani zapeli, tako kot zapojejo na bralnih uricah, potem pa so se predstavili z recitacijami, s skečem in z razstavo ročnih del. Prisotne so z obiskom počastili župan Občine Polzela Jože Kužnik, župan Občine Vransko Franc Sušnik in župan Občine Žalec Janko Kos. Prireditev, ki jo je povezovala direktorica knjižnice Jolanda Železnik, so s pevskim nastopom popestrile in ozaljšale članice skupine M. J. A. V. Na srečanju so se zahvalili bralkam prostovoljkam v omenjenih domovih -  Anki Krčmar, Darji Baloh in Lauri Jelen – ki jih enkrat ali dvakrat mesečno razveseljujejo s svojo prisotnostjo. S toplimi stiski rok in hvaležnimi pogledi so se stanovalci vseh treh domov poslovili, z obljubo, da se ob letu osorej spet srečajo.

                                                                                                   direktorica Jolanda Železnik


PRIREDITVE V NOVEMBRU:

·        v torek, 5. 11. 2013, ob 10.30 v Našem domu: Bralna urica

·        v torek, 5. 11. 2013, ob 19. uri: predavanje Fanike Burjan Pot do zdravja z zdravilnimi rastlinami in zelišči, v sodelovanju z Društvom Univerza za tretje življenjskoob dobje Vransko

·        v torek, 19. 11. 2013, ob 18. uri : Pravljična ura

·        v torek, 26. 11. 2013, ob 18.30: predavanje Katje Škrabar Aerobika obraza in samomasaža obraza

 

KNJIŽNE NOVOSTI

ZA ODRASLE

Colgan, J.: Najlepša čokoladnica v Parizu
Stedman, M. L.: Luč sredi morja
Gibson, R.: Težave z valentinovim
Young, S.: Londonska ulica

ZA OTROKE IN MLADINO

Štusej, I.: Nikolika
Reid, C.: Sara gre rada v vrtec

Watts. F.: Poljubčki za očka
Voake, S.: Lili Lunar

 

Oglejte si tudi