Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
-0°C
JUTRI
19°C
3°C
Oceni objavo

Božični koncert MePZ A Cappella Petrovče

V začetku januarja nam je s koncertom božičnih pesmi spomin na praznične dni zbudil mešani pevski zbor A Cappella Petrovče. V cerkvi sv. Mihaela na Vranskem so s spletom slovenskih in tujih božičnih pesmi popestrili sobotni večer.


Mešani pevski zbor A Cappella Petrovče deluje že devetnajsto leto. Vodi ga uveljavljeni zborovodja in priznani skladatelj Blaž Rojko. Za vso kordinacijo, nastope in še kaj pa skrbi naša sokrajanka Damijana Podbregar, ki je tudi predsednica zbora. Zbor ime Petrovč pogosto ponese v tujino. Gostoval je v Švici, na Madžarskem, v Srbiji, na tekmovanjih v Benetkah, Olomoucu, Bratislavi, Samoborju in Splitu, kjer je beležil tudi opazne rezultate. Slednji so pevcem v ponos in potrditev njihovega predanega in trdega dela. 

Sezona 2012/2013: v oktobru se je zbor na povabilo JSKD OI Žalec kot reprezentativni zbor udeležil seminarja dirigentov v Žalcu. Novembra pa je zbor sodeloval na 5. koncertu Petrovčani Petrovčanom. Višek njihovega jesenskega dela sezone pa je bil 23. november, ko so v domu II. slovenskega tabora v Žalcu sodelovali v kulturnem program na osrednji državni proslavi ob dnevu Rudolfa Maistra, ki jo je posnela tudi Televizija Slovenija. 8. marca pa zbor čaka veliki koncert s Slovenskim oktetom, prav tako v domu II. slovenskega tabora v Žalcu.

Po nekaj letih se je zbor odločil, da se poslušalcem predstavi z božičnim programom, ki ga sedaj uspešno predstavlja po različnih cerkvah na širšem celjskem področju in katerega smo bili deležni tudi na Vranskem.

Ob koncu koncerta so spregovorili tudi predsednica KD Vransko Mateja Novak, predsednica MePZ A Cappella Petrovče Damijana Podbregar, zborovodja Blaž Rojko in domači župnik Jože Turinek ter se zahvalili vsem, ki so sodelovali pri pripravi koncerta, ter vsem obiskovalcem, ki so si vzeli čas in skupaj z njimi uživali v prijetnem večeru.

Oglejte si tudi