Logo MojaObčina.si
JUTRI
11°C
3°C
NED.
14°C
2°C
Oceni objavo

Božič s Slovenskim oktetom

V nedeljo, 29. decembra, je v organizaciji Zavoda za kulturo, turizem in šport Vransko zadonel koncert Božič s Slovenskim oktetom.

Zavod za kulturo, turizem in šport Vransko v sezoni 2013/2014 namesto glasbenega abonmaja organizira posamezne koncerte sproti. Tako smo leto 2013 sklenili zelo svečano, saj smo v goste povabili najboljši slovenski moški vokalni komorni ansambel Slovenski oktet.

Prošnji za sodelovanje se je odzvala Župnija Vransko in zadnje nedeljsko popoldne v letu 2013 smo v farni cerkvi sv. Mihaela poslušali koncert Božič s Slovenskim oktetom. Tudi za člane okteta je bil to zadnji koncert v preteklem letu. Zapeli so znane božične pesmi, kot so Sveta noč, Glej zvezdice božje, Božji nam je rojen sin, Pastirci, kam hitite in druge. Da je bilo vzdušje v polni cerkvi res praznično, je pripomogel organist Tone Potočnik.

Člani Slovenskega okteta pod vodstvom Jožeta Vidica so koncert začeli in končali pred glavnim oltarjem, vmes pa so božične pesmi donele s kora. Marsikateri obiskovalec se je miže predal vzdušju, ki so ga ustvarili s petjem in igranjem, za kar so bili na koncu nagrajeni z bučnim aplavzom. Obiskovalci pa z dodatkom.

 

Tanja Goropevšek

Oglejte si tudi