Logo MojaObčina.si
JUTRI
9°C
4°C
PET.
16°C
1°C
Oceni objavo

17. DAN REJCEV DROBNICE

Člani društva rejcev drobnice CEKIN smo se v soboto zbrali na vsakoletnem strokovnem srečanju. Letos smo za kraj srečanja izbrali Turistično kmetijo Lesjak v Miklavžu pri Taboru. Naslov prvega predavanja je bil Predelava živil živalskega izvora, predaval pa je Jože Zalar z Višje strokovne šole za turizem in gostinstvo Bled. Najprej je opisal, kako so uporabni različni deli mesa jagnjetine. Sledil je praktičen prikaz finega razseka ter končne priprave različnih delov mesa, pripravljenih za peko ter drugo uporabo. Vse več je povpraševanja po izdelkih iz mesa drobnice, ki so že pripravljeni za takojšnjo uporabo. Irena Kos, specialistka za predelavo mesa na KGZS - Zavod Celje, nam je predstavila temo z naslovom Trženje in registracija obratov za predelavo mesa. Na koncu je Jakob Verk, ki se že nekaj let ukvarja s predelavo mesa, tudi drobnice, predstavil primer dobre prakse. Udeleženci so
  si prislužili še malico. Med dobrotami je bila tudi jagnjetina.

 

Rafko Novak

Oglejte si tudi